Повече от 650 настоящи и новоназначени служители на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи

...
Повече от 650 настоящи и новоназначени служители на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи
Коментари Харесай

Над 650 енергетици са преминали обучение в специализирания учебен център на ЕНЕРГО-ПРО през 2017 година


Повече от 650 сегашни и новоназначени чиновници на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи минаха образование в Учебния център на електроразпределителното сдружение във Варна през 2017 година. Така за осемте години от неговото битие през залите и практическия полигон на профилирания образователен център са минали към 8 000 енергетици, оповестиха от сдружението.

Проведените образования са в разнообразни тематични посоки, като някои от курсовете са осъществени със съдействието и присъединяване на външни лектори. Повече от 200 чиновници, включително и новоназначени, на служба електромонтьор, са минали профилиран курс през 2017 година, включващ теоретична и практическа част. За задачата се употребяват редица особено построени уреди в базата на центъра. Учебен трафопост, стоманорешетъчен дирек, както и така наречен „ бейби линия “, представляваща по-ниско копие на действителна електропроводна линия, обезпечават практическата подготовка на електромонтьорите.

Успоредно със наложителната стратегия за новоназначени електромонтьори, през 2017 година се резервира традицията да се организират и образования за повишение на квалификацията на експерти енергетици от електроразпределителната компания. Реализираните през миналата година профилирани курсове включват практическа подготовка за работа напрегнат, работа на височина, оказване на първа помощ на потърпевш от електрически ток, планово и спешно обслужване на уреди от електроразпределителната мрежа и други.

Освен образованията на чиновниците на компанията, Учебният център на ЕНЕРГО-ПРО във Варна годишно е обект на визити от страна на възпитаници и студенти, учещи електротехнически специалности. През миналата година Професионалната гимназия по електротехника и електроника в Горна Оряховица и електроразпределителната компания избраха празничния 1 ноември – Ден на националните будители, с цел да провеждат посещаване на 20 възпитаници в Учебния център на ЕНЕРГО-ПРО. По време на обиколката младежите имаха опция да обогатят своята теоретична и практическа подготовка и да придобият потребни знания в областта на енергетиката в среда, близка до действителната.

От своето разкриване през 2009 година до в този момент провежданите образования в профилирания център на ЕНЕРГО-ПРО постоянно са били ориентирани към постигането на висока степен на професионални умения и образуване на трудови привички у електротехническите експерти в компанията. Придобитите знания по време на обучителните модули подсигуряват освен сигурността на самите чиновници при работа с електрическите уреди, а и бързата и съответна реакция при повреди по електроразпределителната мрежа за обезпечаване на надеждно електрозахранване на клиентите на ЕНЕРГО-ПРО.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР