Повече от 600 лекари във Франция заплашат да подадат оставка,

...
Повече от 600 лекари във Франция заплашат да подадат оставка,
Коментари Харесай

Обществените болници във Франция умират: Стотици лекари заплашват с оставка

Повече от 600 лекари във Франция заплашат да подадат оставка , в случай че държавното управление не усили парите за опазване на здравето. Тази седмица в страната се чака стачка на медиците, написа " Гардиън ".

Лекари предизвестиха, че орязването на бюджета, леглата и медицинските служащи ще сложи опазването на здравето на Франция пред разпад , а животът на пациентите ще бъде подложен под риск.

" Обществените лечебни заведения във Франция умират ", пишат 660 лекари от лечебни заведения от цяла Франция в невиждано отворено писмо. Те предизвестяват, че съкращаването на разноските заплашва здравето на пациентите . Преди френското опазване на здравето се разглеждаше като една от най-хубавите здравни системи в света.

Лекарите приканват за незабавни договаряния с държавното управление след 9 месеца на стачки на лечебни заведения, които започнаха през март от Спешните отделения и обгърнаха педиатрията, психиатрията и други отделения. Този месец се причислиха и млади лекари.

Във вторник медици ще излязат на митинг из цялата страна с предизвестие: " Обществените лечебни заведения: животозастрашаваща незабавна обстановка ". Протестите на здравните служащи са огромно главоболие за президента Еманюел Макрон , който се пробва да успокои французите след оповестените промени в пенсионната система.

Миналия месец Макрон даде обещание повече пари за лечебните заведения и личния състав , което беше отхвърлено от лекарски организации като незадоволително.

През 2000 година Световната здравна организация дефинира френското опазване на здравето за най-хубавото от 191 страни . Но проучване, оповестено от журнала " Лансет " през 2017 година, слага страната на 15-ото място по качество на грижата.

От доста години държавното управление на Франция понижава финансирането. Обществените лечебни заведения във Франция са принудени да орязват по 9 милиарда евро разноски от 2005 година Парамедици се оплакват, че възрастни пациенти са оставяни с часове в коридорите, настрана няма задоволително съоръжение , което усилва времето за обмисляне на интервенция и в последна сметка води до гибел.

Освен това лекари също предизвестяват, че се ускоряват самоубийствата измежду сътрудниците им поради неприятните работни условия.

Правителството дава обещание да отпуска спомагателни 1,6 милиарда евро за интервал от три години, в това число и бонуси за медиците. Но здравните служащи се заканват да продължат да стачкуват. Властите също дават обещание да погасят дълг от 10 милиарда евро на публични лечебни заведения.

Социологическо изследване на ViaVoice демонстрира, че 87% от французите поддържат стачките на лекарит е. Над 90% от интервюираните считат, че здравните служащи вършат най-хубавото при лимитирани запаси. 73% са песимисти за бъдещето на френската здравна система.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР