Повече от 600 хиляди са хората с увреждания у нас,

...
Повече от 600 хиляди са хората с увреждания у нас,
Коментари Харесай

Повече от 500 хиляди българи ще получават месечна финансова помощ

Повече от 600 хиляди са хората с увреждания у нас, които ще имат право от януари да получават месечна финансова помощ. За ½ милион от тях Агенцията за обществено подкрепяне служебно ще трансформира интеграционните добавки в новата помощ, само че останалите ще би трябвало да подават заявки в дирекциите за обществено подкрепяне по местоживеене от януари.

" По наши планове по отношение на тези, които употребяват към този момент някакъв тип добавка за обществена интеграция, за които служебно надлежно ще бъдат отпуснати новите помощи, към 140 000 биха имали право в допълнение, в случай че подадат заявление и декларация. От януари непълната обществена инвалидна пенсия от малко над 30 лв. ще се изплаща от Агенция за обществено подкрепяне, а не от Националния застрахователен институт, само че действително хората ще я получат с парите през февруари ", съобщи общественият министър Бисер Петков.

Министърът изясни, че в случай че има случай, в който четвъртинката обществена инвалидна пенсия изпод и надлежно интеграционните добавки, които лицето получава от АСП са в по-голям размер от това, което се получава като % от линията на беднотия, се резервира по-благоприятният размер ".

Бисер Петков сподели още, че се възнамерява до 2021-а година от обществените домове да бъдат изведени безусловно всички деца.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР