Повече от 600 футболни артикули и сувенири, принадлежали на покойния

...
Повече от 600 футболни артикули и сувенири, принадлежали на покойния
Коментари Харесай

Продават на търг вещите на Ди Стефано

Повече от 600 футболни продукти и сувенири, принадлежали на починалия някогашен нападател и треньор на Реал Мадрид - Алфредо ди Стефано, ще бъдат пуснати в продажба на търг в Лондон през есента.

Колекцията на считания за един от най-великите футболисти в историята включва медалите му за първо място в Ла Лига, както и медалите от финалите за Купата на европейските първенци, премиите "Златна топка " и разнообразни екипи, плакети, монети и персонални движимости.

Очаква се тези движимости да бъдат продадени на обща стойност от над един милион $. "Семейството реши, че в този момент е моментът тези неща да бъдат споделени със света, тъй като той е международна икона и суперзвезда във връзка с кариерата му във футбола ", сподели Мартин Нолан, един от уредниците на търга, пред Ройтерс.

Ди Стефано, който е роден в Буенос Айрес, е звездата на Реал Мадрид, който господства в испанския и европейския футбол през 50-те и началото на 60-те години на предишния век. Ди Стефано вкарва голове във всичките пет финала за Купата на европейските първенци, които Реал Мадрид завоюва сред 1956 и 1960 година, в това число и хеттрик при успеха със 7:3 над Айнтрахт Франкфурт на "Хемпдън Парк " в Глазгоу през 1960 година.

Аржентинецът два пъти е избиран за най-хубав футболист в Европа - през 1957 и 1959 година. Алфредо ди Стефано стартира кариерата си в Аржентина с тима на Ривър Плейт, а също по този начин играе и в Колумбия, преди да се причисли към Реал Мадрид през 1953 година. С "белите " той печели осем трофеи в Примера дивисион, както и пет европейски купи. Ди Стефано влиза в ръководството на Реал Мадрид като треньор през 80-те години и още веднъж при започване на 90-те. Умира в Мадрид на 88-годишна възраст през 2014 година. Търгът за движимостите му в Лондон ще се организира на 23 и 24 септември.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР