Повече от 600 американски компании, сред които огромни вериги като

...
Повече от 600 американски компании, сред които огромни вериги като
Коментари Харесай

600 американски компании искат от Тръмп да спре търговската война с Китай

Повече от 600 американски компании, измежду които големи вериги като WalMart и Target, написаха писмо до президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп. Компаниите приканват Тръмп да откри позволение на комерсиалните разногласия сред Съединени американски щати и Китай и споделят, че понасят загуби от комерсиалната война.
" Оставаме загрижени за ескалацията на митата и контра митата. Такива мита, наложени на едро, не са ефикасен инструмент за смяна на несправедливите търговски практики на Китай. Митата са такси, които заплащат непосредствено американските компании, а не от Китай ", се споделя в писмото, което не е първото сходно, изпратено от бизнеса до Тръмп, напомня БГНЕС.
До началото на идващия кръг търговски договаряния сред Вашингтон и Пекин остават по-малко от три седмици и съгласно американските компании, не тече никаква подготовка за тези срещи.
Допълнителни мита от 25% върху китайски импорт на стойност 300 милиарда $, прибавени към към този момент съществуващите, ще заличат 2 милиона работни места в Съединени американски щати, пресмятат фирмите.
" Ескалация на комерсиалната война не е в полза на никого. И двете страни ще изгубят ", считат американските компании.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР