Повече от 60 руски войници са били убити или ранени

...
Повече от 60 руски войници са били убити или ранени
Коментари Харесай

60 руски войници бяха убити по погрешка от собствената си армия

Повече от 60 съветски бойци са били убити или ранени неотдавна от артилерийски удар от… личната им войска.

Юрий Мисягин, член на Народното събрание на Украйна, заяви за случая в обява от 10 септември в Telegram. Kyiv Post в четвъртък сподели, че съветски военни блогъри и други украински източници са удостоверили информацията.

Твърди се, че смъртоносният случай е станал в Оптине, село в източната Донецка област на Украйна. Донецк беше мястото на интензивни боеве в контранастъплението, стартирано от украинската войска при започване на юни. Мозъчният концерн „ Институт за проучване на войната “ написа в сряда, че силите на Киев неотдавна са постигнали най-малко непълен триумф в редица обитаеми места там. Това включва и от дълго време оспорвания град Бахмут.

Мисягин написа, съгласно превод на Kyiv Post, че съветските бойци в Оптине се „ отдръпват към нови позиции безредно и съвсем в суматоха “.

Тогава други съветски сили ги взели за украински войски. В резултат на това се оповестява, че е подреден артилерийски удар от оператор на дрон по бягащите руснаци

„ Резултатът беше 27 убити и 34 ранени. Приблизително половината от ранените бяха с откъснати ръце или крайници и няколко елементи от оборудването бяха изгубени “, твърди Мисягин.

Kyiv Post сподели, че голям брой прокремълски блогъри са разгласили повече детайлности за случая, в който са починали 60 съветски бойци. Блогърите пишат, че силите на Зеленски са изпреварили съветската отбрана, построена в Оптин. Около 200 от съветските бойци там са се отдръпнали, с цел да намерят по-добри бойни позиции.

Отстъплението беше разказано като преждевременно. С това военните блогъри оправдават артилерийския удар, подреден по личния състав на Москва.

Константин Машовец, изтъкнат украински боен публицист, също разказа паническото положение на съветските войски в Оптине преди хипотетичния случай

„ По незнайни аргументи вражеската артилерия стартира да стреля не наоколо до фронтовата линия или зад украинските позиции, с цел да потисне огневата ни мощност, а по позициите, заети от това поделение “, написа Машовец в обява във Facebook от 10 септември.

Освен това Машовец спекулира, че макар написаното от другите, може би съветските войски не са се оттегляли, когато личните им сили са разкрили огън по тях. Вместо това той допусна, че те са почнали да бягат, откакто артилерийски снаряди са почнали да удрят единицата.

Kyiv Post също заяви, че украинските военни в Оптине са съумели да се възползват от случая и да придвижат своите линии до прилежащо село.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР