Повече от 60 птици са загинали и падат от небето

...
Повече от 60 птици са загинали и падат от небето
Коментари Харесай

Десетки птици са загинали и падат от небето при подозрение за отравяне в Австралия

Повече от 60 птици са починали и " падат от небето " при недоверчив случай на отравяне в Южна Австралия, оповестява БиБиСи.

Животните sа открити покрай спортна площадка в Аделаида. Птиците са предпазен тип и смъртните случаи се проверяват от държавни ведомства.

Някои от птиците са открити към момента живи и отведени до двама ветеринарни лекари, само че не са могли да бъдат избавени . " Ситуацията приличаше на филм на ужасите ", разяснява Сара Кинг, създател на Каспер за избавяне на птици.

" Птиците не бяха в положение да летят и лежаха на земята, виещи от болежка. Някои птици кървяха от устата. Това незабавно ни накара да мислим за отравяне, каквото сме виждали преди . "

Министерството на околната среда и водите разяснява, че повода към момента не е доказана. " Тестването за заболявания и отрови е в ход и ще отнеме няколко седмици ", изяснява представител.

Труди Сейдел, ветеринарен доктор, който е видял птиците , изяснява пред ЕйбиСи, че " повече от евентуално са отровени ". Извършителите могат да получат санкции или даже затвор.

По-рано общинският съвет е изискал да бъдат отстранени от застрашения лист краткосрочно, защото локалните типове са упрекнати, че предизвикват вреди на културите и дъвчат уличното осветяване .

Сара Кинг добавя, че в случай че птиците са отровени, тя се надява, че токсикологичният отчет може да помогне за следене на произхода. " Това е обикновено условие хората да се записват, когато купуват отрова ", изяснява тя.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР