Повече от 60% от младите хора в Босна и Херцеговина

...
Повече от 60% от младите хора в Босна и Херцеговина
Коментари Харесай

Какво не знаете за Босна и Херцеговина – висока безработица и книжовна нищета

Повече от 60% от младежите в Босна и Херцеговина са безработни и множеството от тях гледат на страната, в която са родени, като на среда, която желаят да изоставен вечно, написа „ Политика “.
За това свидетелстват и дългите опашки на младежи пред посолствата в Сараево и Баня Лука.
Според изследването, извършено с поддръжката на немската фондация „ Фридрих Еберт “, в БиХ, всеки пети младеж търси работа повече от пет години, а повече от половината търсят работа повече от две години.
Проучването, което включва младежи на възраст сред 14 и 29 години, сочи някои други пагубни обстоятелства - съвсем 19% от младежите в БиХ не са прочели нито една книга в живота с.
41% от тях пък в никакъв случай не са били в чужбина и повече от 50% от децата от небогати фамилии имат единствено главно обучение.
Данните, които най-добре илюстрират главните характерности на метода на живот на младежите в БиХ, демонстрират, че множеството от тях употребяват обществените мрежи като главен източник на информация.
Именно на тази база те образуват своята позиция за избрани обществени и други събития. Телевизия рядко се гледа и вестници въобще не се четат.
След войната БиХ е напусната от 150 000 младежи. Само през 2015 и 2016 година, съгласно някои неправителствени и интернационалните организации, БиХ е останала без към 80 000 от своите жители, най-вече младежи, написа още " Политика ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР