Повече от 60 непълнолетни лица са идентифицирани като потенциални жертви

...
Повече от 60 непълнолетни лица са идентифицирани като потенциални жертви
Коментари Харесай

Европол с мащабна акция срещу трафика на деца

Повече от 60 малолетни лица са разпознати като евентуални жертви на трафик на хора при взаимни дейности на Европол с Португалия, Испания и Англия, заяви формалният уебсайт на Европол. Операцията, подкрепена от Фронтекс, се е провела в интервала сред 5 и 11 октомври 2020 година и в нея са взели участие 12 страни.

В взаимната акция са взели участие необятен кръг правоприлагащи органи, в това число полиция, организации за имиграция и граничен надзор, транспортна полиция, служби за обществена помощ и протекция на детето и инспекции по труда.

По време на интервенцията са задържани 388 индивида. Заподозрени са в допълнение 19 лица и са почнали 40 нови следствия. Идентифицирани са 249 евентуални жертви на трафик на хора, като 61 от тях са малолетни, а възрастта на 107 жертви към момента не е избрана.

В интервенцията са взели участие Австрия, Белгия, Хърватия, Кипър, Германия, Литва, Португалия, Румъния, Словения, Испания, Холандия и Англия. Те са се фокусирали върху граничните пунктове и главните транспортни центрове, с цел да разпознават евентуалните жертви и обвинените в трафик на хора. Всяка страна е приспособила дейностите си съгласно формите на трафик на деца в народен мащаб.

Трафикантите на хора насочват вниманието си към най-уязвимите групи, към които спадат и децата. Информацията за трафика на деца обаче е незадоволителна, настояват от Европол. Непълнолетните са подложени на трафик със полова и трудова употреба. Престъпниците злоупотребяват с деца, като ги принуждават да просят или правят закононарушения като контрабанда на противозаконни артикули и разнообразни дребни закононарушения.

В рамките на Европейски Съюз децата се търгуват най-вече от техните родственици. Тези незаконни организации, свързани посредством огромни кланови мрежи, работят в няколко страни и търгуват с децата на ротационен принцип. Те злоупотребяват с тях за полова употреба, наложително милостиня и насилствени закононарушения.

Непълнолетните от страни отвън Европейски Съюз също постоянно са жертви на контрабандисти на мигранти, които си сътрудничат с възрастни, които съпровождат децата, преструвайки се на техни родственици или законни настойници.

По данни на Европол, на всеки 2 минути се рапортува за осъществено закононарушение от полов темперамент.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР