Повече от 60 компании в САЩ, включително Lyft и Rent

...
Повече от 60 компании в САЩ, включително Lyft и Rent
Коментари Харесай

Технологични компании в САЩ се обединиха около инициатива в полза на психичното здраве

Повече от 60 компании в Съединени американски щати, в това число Lyft и Rent The Runway, подариха на чиновниците си няколко часа за себе си през работния ден. Това се случи в границите на обща еднодневна самодейност, наречена " National Mental Health Break ", която беше стартирана от Shine - стартъп, прочут с ежедневната си услуга за текстови известия, предопределена за справяне с отрицателни мисли, споделя CNN. Той желае да увеличи осведомеността за проблемите на психологичното здраве на работа и да насърчи повече компании да организират непрекъснат разговор със чиновниците си за дните на психологичното здраве, тъй че това да не се разглежда като тематика табу.

На 15 май участващите работодатели са дали отмора в интерес на психологично здраве на личния състав си в продължение на 3 часа. Било е позволено хората да си вземат време за себе си във всеки един миг на работния ден. Някои компании са организирали групови медитации, други са разрешили на чиновниците да се прибират у дома няколко часа по-рано. Някои се съгласили да преразгледат политиките си за психологично здраве като част от напъните в тази тенденция.

Идеята е да се стартира да се счита за обикновено да се взима отмора от работа в случай че човек усеща, че има проблем с психическото си здраве. Подходящо е и да се работи от у дома, изключително във времена, когато е по-лесно от всеки път чиновниците да са в непрекъснат контакт с сътрудниците си посредством стратегии, имейли и бизнес чатове. 

Всеки приказва са грижата за себе си, само че никой не приказва за грижата за умственото здраве на работа, акцентират уредниците на акцията. 

Скорошни изследвания демонстрират, че мнозина измежду чиновниците на компании, подкрепящи инициативата, са си мислили да си вземат ден отмора от работа поради чувство за утежняване на психологичното здраве, само че малко на брой са се чувствали комфортно да попитат за такава. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР