Повече от 60 германски компании призоваха програмите за стимулиране и

...
Повече от 60 германски компании призоваха програмите за стимулиране и
Коментари Харесай

Германски компании искат излизането от пандемията да е благоприятно за околната среда

Повече от 60 немски компании приканиха стратегиите за стимулиране и вложения, свързани с пандемията от новия ковид, да бъдат " редовно удобни за околната среда ", съобщи ДПА.

Апелът, към който са се включили колоси като Thyssenkrupp, Bayer, Allianz, Deutsche post DHL, е насочен преди тазгодишната сесия на така наречен Петерсбергски разговор за климата (Petersberg Climate Dialogue), която ще се състои през днешния ден и на следващия ден.

Началото на тази демонстрация е положено през 2010 година от канцлера Ангела Меркел в хотел " Петерсберг " на върха на едноименно нагорнище край град Бон. Първоначалната цел на самодейността е била да задейства договарянията по климатичните промени след неуспеха на срещата на върха на Организация на обединените нации в Копенхаген, отбелязва ДПА.

Тази година министрите на околната среда на 30 страни ще обсъдят посредством видеоконферентна връзка по какъв начин да бъдат обвързани битката с пандемията и с измененията в климата. Според известие на немското министерство на околната среда ще са търсят " ограничения, които да проправят пътя към " зелено " възобновяване от тази икономическа рецесия ", съобщи Българска телеграфна агенция.

В взаимното си изказване водещите компании декларират, че " амбициозната и ефикасна климатична политика би трябвало да остане фундаментален съставен елемент в икономическата и индустриална политика ". Ръководителят на Германската метеорологична работа Герхард Адриан предизвестява, че " би било извънредно, в случай че дейностите за климата бъдат забавени поради борбата с вируса ".

Освен Германия хазаин на тазгодишната сесия на Петерсбергския разговор за климата е и Англия, където ще се състои идната среща на върха на Организация на обединените нации за климата. На видеоконферентната министерска среща през днешния ден и на следващия ден речи ще произнесат Ангела Меркел и генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР