Повече от 60 деца са били откарани в болница в

...
Повече от 60 деца са били откарани в болница в
Коментари Харесай

Ямайка: Деца в болница, след като са яли бонбони с канабис

Повече от 60 деца са били откарани в болница в Ямайка, откакто са яли бонбони, съдържащи канабис, сподели министърът на образованието на страната.

Фейвал Уилямс написа в X (бивш Twitter), че учениците от началното учебно заведение са от региона на залива Сейнт Ан - на към 80 км (50 мили) от столицата Кингстън.

Тя сподели, че някои деца са имали повръщане и халюцинации.

Съобщава се, че нито едно не е в тежко положение.

„ Лекарите и медицинските сестри вършат всичко допустимо, с цел да обезпечат възобновяване на учениците “, написа госпожа Уилямс на X, добавяйки, че няколко от децата би трябвало да бъдат сложени на интравенозно (IV) вливане.

" Едно малко момче сподели, че има единствено ЕДНО сладко. Ето какъв брой мощен е този артикул. ОПАСНОСТ! "

Г-жа Уилямс сподели, че децата са от началното учебно заведение St Ann's Bay, само че локалните новинарски организации оповестиха, че са наранени възпитаници от близкото главно учебно заведение Ocho Rios. Смята се, че децата са на възраст сред седем и 12 години.

Директорът на последното учебно заведение сподели пред Jamaica Observer, че " уединен продавач " е продал сладкиши на своите възпитаници.

Ръководителят на полицейското ръководство в Сейнт Ан, старши суперинтендант Дуайт Пауъл, прикани лицето или всеки, който има информация за него, да се свърже с управляващите.

Г-жа Уилямс разгласява фотоси на опаковката на продукта, за която се счита, че е съдържала сладките, което прецизира, че те не би трябвало да се продават на малолетни.

Твърди се, че всеки съдържа 100 mg от психоактивното вещество Делта-8 тетрахидроканабинол (THC), което нормално се смята за висока доза за възрастен.

Според Американската администрация по храните и медикаментите (FDA), Делта-8 има „ опияняващи резултати “.

Бонбоните, които не са утвърдени от FDA, са създадени от компания, основана в американския щат Калифорния, където канабисът е законен.

Ямайка декриминализира притежанието на дребни количества канабис, прочут също като марихуана, за персонална приложимост през 2015 година

Въпреки това министърът на опазването на здравето Кристофър Туфтън сподели пред Jamaica Star, че държавното управление не позволява вноса на храни, съдържащи медикаменти.

Инцидентът идва повече от седмица, откакто към 90 деца се разболяха в Южна Африка, откакто ядоха кифли с опиати, които чиновници споделиха, че са купени от махленски търговец.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР