Повече от 60 деца имаха шанса да направят първите си

...
Повече от 60 деца имаха шанса да направят първите си
Коментари Харесай

Уникален парк „Ригли“ запали 60 деца от Смолян и Чепеларе по сноуборда

Повече от 60 деца имаха шанса да създадат първите си стъпки в сноуборда по време на Интерски конгрес 2019. Те взеха първите си уроци в неповторимия парк „ Ригли “, издигнат от Американската асоциация на сноуборд инструкторите и Пампорово АД в непосредствена непосредственост до телевизионната кула на връх Снежанка.

Паркът и оборудванията в него са изобретени от американския производител на сноуборд екипировка „ Бъртън “ и в него се организираха заниманията на Интерски ски учебно заведение. А гостите от Америка се надяват от Пампорово да удължат живота му, с цел да могат туристите и децата от района да усвояват този спорт по-бързо.

Паркът „ Ригли “ е планиран по този начин, че да оказва помощ на най-малките да вършат първите си стъпки в сноуборда посредством игра и развлечение. Момчетата и девойките са заобиколени от банери, фигури на животни и закачливи указателни знаци, а с цел да карат употребяват особено проектирани сноубордове и рампи. Заниманията в парка са изцяло безвредни, а възприятието за сигурност дава храброст на децата и ги въодушевява да продължат да карат по пистите.
 Децата, които се образоват в „ Ригли “, се учат с усмивки и са в действителност въодушевени. Уроците в България започнаха още преди началото на Интерски конгрес 2019 с един час занимания на закрито в учебните заведения в Смолян и Чепеларе. След това продължиха в парка до „ Снежанка “ с по час и половина тренировки със специфичните уреди. След тези две занимания множеството от момчетата и девойките са подготвени да карат по пистите в курорта.

Паркът „ Ригли “ е планиран от „ Бъртън “ и е показан за пръв път на олимпийските игри във Ванкувър през 2010 година. Оттогава повече от 50 курорта в целия свят са избрали тази детска зона за заниманията на най-малките сноубордисти. В парка в Пампорово работят инструктори от Американската асоциация на сноуборд инструкторите и български учители.
 “От „ Бъртън “ сме признателни, че имахме опцията да работим с Американската асоциация на сноуборд инструкторите и да си сътрудничим с учителите от Пампорово – сподели Шон Кетно, общоприет управител „ Курорти “ в „ Бъртън “. – Щастливи сме, че тук пристигнаха толкоз доста деца, които желаят да карат. Надяваме се, че ще се влюбят в спорта и за тях той ще се трансформира в пристрастеност, както е за нас.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР