Повече от 60 депутати от Консервативна партия изпратиха писмо до

...
Повече от 60 депутати от Консервативна партия изпратиха писмо до
Коментари Харесай

Британски консерватори искат бърза и чиста раздяла с ЕС

Повече от 60 депутати от Консервативна партия изпратиха писмо до английския министър председател Тереза Мей с искане за бърза и чиста разлъка с Европейския съюз, съобщи „ Ройтерс “.

Писмото е следващият опит за напън върху Мей от страна на консерваторите, които упорстват тя да поддържа „ корав Брекзит “ преди срещата, на която би трябвало да бъде показана позицията на Англия в договарянията за овакантяване на Европейски Съюз.

Групата от 62 депутати от Консервативната партия се разгласи за по-твърд метод в редица области, в това число и правото на Англия да бъде освободена от разпоредбите и нормите на Европейски Съюз след нейното овакантяване и по време на възможния временен интервал.

„ Вашето държавно управление би трябвало да има опцията да трансформира английските закони и правила, откакто напуснем, а освен да приема непознатите правила “, написа в писмото, под което стоят имената на някогашния партиен водач Иън Смит и някогашния министър на интернационалното развиване Прити Пател.

Европейски Съюз неведнъж прикани Тереза Мей да обясни по какъв начин вижда бъдещите връзки на Англия с блока, само че загубата на парламентарното болшинство накара английския министър председател да внимава със шерването на детайлности към Брекзит, които могат да доведат до нови разделения в нейната партия. Очаква се през идните седмици тя да изнесе тирада, с която да показа своите проекти преди началото на формалните търговски договаряния през март.

В писмото депутатите застанаха зад позицията, че биха подкрепили временен интервал след Брекзит, в който Англия да продължи да съблюдава разпоредбите и нормите на Европейски Съюз, единствено в случай че всички детайлности по съглашението са контрактувани до март 2019 година

„ Англия би трябвало да може да трансформира своите закони, без да търси разрешение от Брюксел, сега, в който публично напусне Европейски Съюз “, споделят депутатите.

Във вторник английският министър за Брекзит Дейвид Дейвис прикани за построяването на механизми, при които двете страни в договарянията взаимно признават стандартите и регулациите си, измежду които отбраната на потребителите и финансовата непоклатимост, само че имат опцията да следват личните си политики, с цел да стигнат да затрупан тези стандарти.  

Лидерите на Европейски Съюз предизвестиха, че Англия не може да чака да резервира свободната търговия с блока, в случай че не съблюдава неговите регулации и правила.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР