Повече от 60 държави събраха 3,4 млрд. долара спешна помощ

...
Повече от 60 държави събраха 3,4 млрд. долара спешна помощ
Коментари Харесай

Над 60 държави събраха 3,4 млрд. долара за бежанците от Венецуела

Повече от 60 страни събраха 3,4 милиарда $ незабавна помощ за петте милиона жители на Венецуела, избягали в прилежащите страни, с цел да се спасят от икономическия колапс. На 26 май се състоя свикана от Европейски Съюз интернационална донорска конференция за взаимност с венецуелските бежанци и мигрантите от латиноамериканските страни. Една от основните тематики на форума ще бъде справяне със заплашителната вълна от COVID-19 във Венецуела и страните в района, приютили над 5 милиона души, избягали от нея.

Страната е обхваната от една от най-тежките филантропични рецесии, влошена в допълнение от пандемията. Въпреки че има потвърдено най-големите петролни запаси в света, стопанската система на страната се срина.Потвърдените случаи на ковид са 1 177, само че „ Хюман райтс уоч “ счита, че те са доста повече поради неналичието на проби и издевателството, който режимът на Николас Мадуро оказва върху лекари и кореспонденти.

Съединени американски щати настояват, че управляващите в Каракас не престават да разпределят получаваната от тях филантропична помощ не съгласно потребностите, а съгласно политическите възгледи на хората. Режимът на Мадуро не пуска в страната хора от Световната продоволствена стратегия. Гладът пречи на общественото разграничаване. "Отделно във Венецуела всеобщо се популяризират оръжия, а нападателни „ колективи “ постановат волята на управниците ", се споделя в отчет на Белия дом.

В разбор на Bloomberg се споделя, че администрацията на американския президент Доналд Тръмп разисква разнообразни разновидности, с цел да попречва поддръжката на Иран за Мадуро, най-много доставките на бензин Първият от петте ирански танкера, които би трябвало да транспортират огромно количество бензин, дойде във Венецуела при започване на седмицата. Страната изпитва изострен дефицит на гориво през последните седмици.

Външното министерство на Иран разгласи, че всеки опит на Съединени американски щати да попречва доставките им за Венецуела ще бъде посрещнат с бърз и съдбоносен отговор. Екип от ирански техници към този момент е на място при рафинериите на държавната петролна компания PDVSA. Това е част от по-широк проект за даването на работна ръка и доставки в подмяна на 9 тона злато.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР