Повече от 5000 души дадоха подкрепата си за номиниране на

...
Повече от 5000 души дадоха подкрепата си за номиниране на
Коментари Харесай

Бойко Атанасов: Очаквам и друга кандидатура за главен прокурор

Повече от 5000 души дадоха поддръжката си за номиниране на следовател Бойко Атанасов за цивилен претендент за основен прокурор на България. Днес е последният ден, в който завършват номинациите за основен прокурор. Номиниран до момента е единствено зам.-главният прокурор Иван Гешев, определен от цялата прокурорска квота във Висш съдебен съвет. Единствената останала опция е правосъдният министър да излъчи номинация.

Бойко Атанасов позволи, че ще се появи и друга кандидатура за основен прокурор, тъй като обществото не е готово да приема наложена една единствена кандидатура, без да има избор. Според него изборът на основен прокурор не е предупреден.

„ Работата на Специализираната прокуратура и ресорът, който Иван Гешев оглавява, проверява корупция и проведена престъпност. Отсъствието на присъди води до това да се основава усещане, че тези органи не работят. Номадството на едни магистрати от орган в орган в последните 10 година не основава усещане за тяхната успешност”, съобщи следовател Бойко Атанасов в ефира на БТВ.

Той е на мнение, че правосъдната промяна в прокуратурата би трябвало да стартира, защото тя е централизирана и напълно подчинена на един човек. Затова, по думите му, „ срастването сред властите” не би трябвало да съществува, а да има разделяне на властта.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР