Повече от 500 състезатели от 28 страни пристигат за 11-ото

...
Повече от 500 състезатели от 28 страни пристигат за 11-ото
Коментари Харесай

Повече от 500 състезатели идват за турнира Сабята на Етрополски

Повече от 500 състезатели от 28 страни идват за 11-ото издание на интернационалния шампионат по фехтовка за девойки, момчета, кадети и кадетки "Сабята на Етрополски " от 15 до 17 ноември в зала "Асикс Арена ".

В първия ден от конкуренцията в петък на пътеките излизат момчетата и девойките до 14 години, а класирането важи за Европейската купа. В събота и неделя кадетите и кадетките ще се състезават самостоятелно и отборно, като надпреварата още веднъж е кръг от Европейската купа.

През последните години "Сабята на Етрополски " се утвърди като един от най-престижните шампионати в света, а ползата е голям. Заради огромния брой участници през този сезон дуелите за пръв път ще се проведат в зала "Асикс Арена ", а не в обичайния хазаин зала "София ". В българската столица идват международните сили във фехтовката от Русия, Унгария, Съединени американски щати, Румъния, Гърция и Турция, които ще се състезават с цялостни тимове от по 40 души. За пръв път ще вземат участие и фехтовачи от Тайван, Латвия, Дания и Египет. България ще бъде показана от повече от 70 състезатели.

При кадетките упованията за призови класирания свързани с Емма Нейкова, която преди няколко дни завоюва бронзов орден на надпреварата за Европейската купа в Истанбул, както и с Белослава Иванова, Калина Атанасова, Кристина Миланова, Ана Михайлова, Габриела Захаринова и Михаела Николова. При кадетите с най-големи шансове за победи е Тодор Стойчев. Патрон на конкуренцията ще бъде министърът на младежта и спорта Красен Кралев, който ще връчи в събота и неделя премиите на спечелилите. Организатори на надпреварата са Българска федерация по фехтовка, Фехтовална академия "Васил Етрополски " и фехтовален клуб "Свечников ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР