Повече от 50 западни държави се срещнаха в сряда, за

...
Повече от 50 западни държави се срещнаха в сряда, за
Коментари Харесай

Повече от 50 западни държави обещаха повече помощ за Украйна

Повече от 50 западни страни се срещнаха в сряда, с цел да обещаят повече оръжия за Украйна, като подчертаваха върху потребността ѝ от противовъздушна защита, откакто Москва нанесе най-интензивните си ракетни удари от началото на войната, съобщи Reuters.

Откривайки срещата на Контактната група по защитата на Украйна в централата на НАТО в Брюксел, министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин съобщи, че голямата вълна от ракетни офанзиви на Русия през тази седмица е разкрила " злобата и жестокостта " на нейната война.

Украйна е трансформирала темпото на спора от септември насам с " изключителни " триумфи, само че ще се нуждае от повече помощ, с цел да продължи да се бори, сподели той.

" Тези победи принадлежат на храбрите украински бойци. Но напъните на Контактната група за подкрепяне на сигурността, образованието и поддръжката са от жизненоважно значение ", съобщи Остин.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи, че ракетните офанзиви на Русия са симптом на уязвимост.

" Реалността е, че те не са в положение да реализират прогрес на бойното поле. Русия в действителност губи на бойното поле ", сподели Столтенберг.

След нападенията в понеделник Германия изпрати първата от четирите планувани системи за противовъздушна защита IRIS-T SLM, а Вашингтон съобщи, че ще форсира доставката на обещаната система за противовъздушна защита NASAMS, напомня организацията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР