Повече от 50% от британците подкрепят излизането от Европейския съюз,

...
Повече от 50% от британците подкрепят излизането от Европейския съюз,
Коментари Харесай

Повечето британци искат Брекзит, но не и без сделка

Повече от 50% от британците поддържат излизането от Европейския съюз, без значение дали са дали своят вот за оставане или за овакантяване на референдума през 2016 година, съобщи " Политико ".

Проучването ComRes, извършено измежду 26 хиляди души и разказано като най-мащабното за Брекзит след референдума, сподели и че съгласно болшинството респонденти Брекзит без договорка ще навреди на стопанската система.

Данните идват в основен миг от договарянията за излизането от Европейски Съюз (повече четете тук и тук).

Според него 54% от британците поддържат излизането от Европейски Съюз, като 32% са срещу, а 14% дават отговор, че не знаят.

Попитани дали поддържат обещанието на премира Борис Джонсън Англия да напусне Европейски Съюз на 31 октомври, без значение дали с или без договорка, 43% споделят, че го утвърждават, 44% са срещу тази позиция, а 13% не знаят.

Има разделяне в страната, като Лондон, Шотландия и Северна Ирландия най-силно се опълчват на излизане от Европейски Съюз, в най-голяма степен поддържат втори референдум и най-силно правят оценка Брекзит без договорка като нещо неприятно. Според лично изследване на " Политико " при един предполагаем втори референдум, 50% ще гласоподават за оставане, 44% за овакантяване, а останалите не са решили.

За ролята на Кралицата половината респонденти споделят, че тя не би трябвало да се намесва и да в профил Джонсън, в случай че до 19 октомври няма договорка и той не изиска отсрочване, както Народното събрание го задължава със закон. Други 35% са на мнение, че монархът би трябвало да се намеси, а 14% не са сигурни.

Проучването е извършено сред 2 и 14 октомри.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (768)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР