Повече от 50 хиляди рибари и близо 11 хиляди риболовни

...
Повече от 50 хиляди рибари и близо 11 хиляди риболовни
Коментари Харесай

50 000 евакуирани в Южен Китай заради тайфуна Мангхут

Повече от 50 хиляди риболовци и близо 11 хиляди риболовни кораба са били отзовани назад на пристанището в източната китайска провинция Фудзиен поради приближаващия региона супер ураган Мангхут, оповестява bulgarian.cri.cn.

Преустановена е работата в 1600 строителни обекта, затворени са 128 туристически места в провинцията в събота, оповестяват локалните управляващи.

Според Китайския народен метеорологичен център, Мангхут се чака да връхлети провинция Гуандун в късния следобяд на неделя, придвижвайки се на северозапад със скорост 28 км в час. Заради тайфуна, стихии и мощни ветрове удариха град Фуджоу в събота сутринта.

Проливни дъждове се плануват за провинцията през уикенда. В Гуандун управляващите изпратиха хеликоптери и влекачи да изтеглят 3238 служащи на офшорни платформи и са наредили на 6266 кораба да вземат защитни ограничения против тайфуна.

Островната провинция Хайнан е наредила да се затворят всички туристически обекти през неделя и понеделник, а часовете в учебните заведения прекратени според от климатичните условия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР