Повече от 50 бизнес лидери са взели участие в събитието

...
Повече от 50 бизнес лидери са взели участие в събитието
Коментари Харесай

Климатичните промени носят голям риск за бизнеса

Повече от 50 бизнес водачи са взели присъединяване в събитието във връзка климатичните промени, проведено от WWF България, оповестяват от интернационалната природозащитна организация.

„ Климатичните промени носят огромен риск за бизнеса, сподели отчетът на Световния стопански конгрес. Но монетата има две страни, тъй като бизнесът може да печели от опазена природа. В бъдеще сполучливият бизнес ще бъде този, който е резистентен от позиция на планетата Земя. Устойчивото развиване е учредено на резултатност, нововъведения, отговорно ръководство на естествените запаси, без които бизнесът не може да действа. Всички тези детайли построяват безкрайни благоприятни условия за развиване и първите поели в тази посока, ще завоюват най-вече. “ Това е споделила Саша Безуханова, ръководител на борда на WWF за Централна и Източна Европа, по време на бизнес събитието, проведено от WWF в кинокомплекса „ Сине Гранд “.

В него са се присъединили повече от 50 бизнес водачи, представляващи водещи интернационалните и български компании. Програмата е почнала с прожекция на епизод от научнопопулярната поредност „ Нашата планета “. Заснет в 50 страни от всички континенти в продължение на над 3500 снимачни дни, сериалът включва невиждани до момента фрагменти на оживелите естествени чудеса и разкрива по какъв начин можем да създадем бъдеще, в което хората и природата да процъфтяват дружно.

Събитието е траяло със свободна полемика сред екипа на WWF и гостите. Срещата се е провела под наслов “Our Planet: Our Business” по едноименното заглавие на спомагателния епизод към към поредицата „ Нашата планета “. Той цели да обърне взор към нуждата от взаимна работа сред бизнеса и учените в името на нашата планета. Отличен с две награди „ Еми “ за най-хубав документален филм и за най-хубав повествовател в лицето на сър Дейвид Атънбъроу, „ Нашата планета “ е празник на удивителните създания, с които споделяме нашия общ дом – Земята. Но с изключение на да се възхищаваме на неповторимото биоразнообразие, е редно и да се замислим за големия напън, на който го подлагаме, акцентират природозащитниците.

„ Всички ние дружно имаме знанието, ресурсите и опцията да обърнем наклонността. Така че да подсигуряваме здрава природа и планета за нашите деца. 2020 е сериозна година за климата. Предстоят конгреси на доста високо равнище, на които да се вземат основни решения за нужни дейности против климатичната рецесия “, разяснява ръководителят на WWF България Веселина Кавръкова. „ Както споделя вдъхновяващият природозащитник сър Дейвид Атънбъроу: „ Това, което създадем през идните 10 години, ще има бездънен резултат върху идващите няколко хиляди. Преди природата определяше по какъв начин оцеляваме, в този момент ние дефинираме по какъв начин оцелява природата. “

Събитието се организира броени дни преди излизането на дълго чакания отчет на WWF, „ Глобално бъдеще “, който ще бъде оповестен в сряда. Той предизвестява, че загубата на биоразнообразие, провокирана от неустойчивите бизнес практики, ще лишава международната стопанска система от над 479 милиарда $ годишно или от 9.9 трилиона $ доникъде на века. Експертите пресмятат, че сумата се равнява на комбинираните стопански системи на Съединените щати, Франция, Индия и Бразилия.

Официалната стратегия на събитието приключи с апел към бизнеса за включване в идната знакова световна самодейност на WWF за климата – Часът на Земята.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР