Повече от 5 млн. души искат отмяна на Брекзит. Това

...
Повече от 5 млн. души искат отмяна на Брекзит. Това
Коментари Харесай

Повече от 5 млн. души искат отмяна на Брекзит

Повече от 5 млн. души желаят анулация на Брекзит. Това демонстрира информация с оповестена в интернет петиция по тематиката.

Това е най-популярната петиция в английската история.
 Десетки хиляди в Лондон стачкуват с искане за нов референдум за Брекзит
Десетки хиляди в Лондон стачкуват с искане за нов референдум за Брекзит

Англия е все по-разделена по отношение на Брекзит

Документът бе подсилен и от водещи политици като лондонския кмет Садик Хан, шотландския водач Никола Стърджън и редица членове на Парламента,

Той продължава да притегля поддръжка откакто стотици хиляди стачкуваха в центъра на Лондон в събота с искане за нов референдум .

Правителството обаче няколко пъти към този момент отсече, че волята на гласоподавателите е била друга и второ допитване няма да има.

На референдума на 23 юни 2016 година 17,4 млн. гласоподаватели, или 52 %, поддържаха Брекзит, до момента в който 16,1 млн. души, или 48 %, поддържаха оставането в Общността.

По-рано тази седмица Европейският съюз се съгласи да даде на Обединеното кралство отсрочване на първичната дата на излизането от Общността, а точно 29 март. Англия има време да реши до 22 май, в случай че Народното събрание одобри съглашението за излизане идната седмици и до 12 април, в случай че не го направи.
 Брекзит без договорка ще е пагубен за стопанската система на Англия
Брекзит без договорка ще е пагубен за стопанската система на Англия

Това предизвести английският финансов министър Филип Хамънд

Британският финансов министър Филип Хамънд разгласи , че при положение на Брекзит без съглашение Англия ще има средствата да поддържа стопанската система си в кратковременен проект, само че няма да може да отстрани финансовите рискове в дълготрайна вероятност и това ще бъде пагубно за английската стопанска система.

Коментарите на Хамънд идват в миг, когато се появиха информации в английските медии, че минимум 11 министри от английското държавно управление се опитвали да смъкват от власт Тереза Мей поради нейните дейности в процеса по Брекзит.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР