Повече от 5,8 милиона бюлетини са били пуснати в 39

...
Повече от 5,8 милиона бюлетини са били пуснати в 39
Коментари Харесай

Около 6 млн. американци са гласували предсрочно за Конгреса

Повече от 5,8 милиона бюлетини са били пуснати в 39 щата на междинните избори в Съединени американски щати през 2022 година, съгласно данни от изборните чиновници, Edison Research и Catalist, представени от CNN.

В щатите Аризона и Пенсилвания демократите надалеч изпреварват републиканците в подадените предизборни бюлетини, съгласно данни на Catalist кой и по какъв начин гласоподава преди ноември.

Това не е изненада и тези данни не предсказват крайните резултати. През последните години демократите са по-склонни да гласоподават преди деня на изборите, до момента в който републиканците избират да гласоподават в деня на изборите.

Твърде рано е да се знае какъв брой висока ще бъде изборната интензивност, само че като цяло броят на предварителното гласоподаване остава еднакъв на изборите през 2018 година, които имаха най-високата междинна изборна интензивност в новата история.
 Над 69 милиона американци са дали своят вот предварително на изборите в Съединени американски щати
Над 69 милиона американци са дали своят вот предварително на изборите в Съединени американски щати

46 млн. са пуснали гласа си по пощата

В Аризона гласовете на демократите са 44% от подадените предизборни бюлетини, до момента в който бюлетините на републиканците съставляват 33%. Това е сходно на резултатите от предизборните бюлетини в този миг от цикъла през 2020 година, когато демократите съставляваха 45%, а републиканците съставляваха 31%.

Това обаче е скорошна смяна в Аризона. По това време преди междинните избори през 2018 година републиканците върнаха повече бюлетини, с 46% дял против 34% на демократите.

Изборите през 2020 година, сред пандемията Covid-19 и напъните на някогашния президент Доналд Тръмп и неговите съдружници да слагат под въпрос целостта на бюлетините, изпратени по пощата, можеха да трансформират метода, по който хората гласоподават.

Комфортът на демократите с предизборното гласоподаване спрямо този на републиканците е на показ в Пенсилвания - щат с едни от най-конкурентните избори за Сенат този цикъл.

От повече от 420 000 бюлетини, подадени в щата Кийстоун, 73% бяха подадени от демократи, а 19% бяха подадени от републиканци.

Това в действителност е леко усъвършенстване за републиканците спрямо този миг през 2020 година, когато 75% от подадените предизборни бюлетини бяха от демократи, а 17% бяха от републиканци.

Ранното гласоподаване стартира в множеството щати с конкурентни избори за Сенат, в това число Джорджия, Охайо и Северна Каролина. Ранното персонално гласоподаване в Невада стартира в събота.

Северна Каролина организира първия си ден на предварително гласоподаване в четвъртък и повече от 186 00 бюлетини бяха пуснати в щата. Изборната комисия на щата Северна Каролина заяви, че това е нарастване от броя на подадените предварителни бюлетини до първия ден на предварителното гласоподаване през 2018 година, когато бяха пуснати малко повече от 155 000 бюлетини.

След първия ден на предварителното гласоподаване бюлетините, подадени от демократите, съставляват 42% от каузи на предизборните бюлетини, а бюлетините, подадени от републиканците, са  към 29%, съгласно Държавната изборна комисия на Северна Каролина.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР