Повече от 5 000 квадратни метра сухи треви пламнаха в

...
Повече от 5 000 квадратни метра сухи треви пламнаха в
Коментари Харесай

Над 5 000 кв. м. сухи треви горят в индустриална зона на Асеновград

Повече от 5 000 квадратни метра сухи треви пламнаха в Индустриална зона " Изток " в Асеновград. На мястото на пожара са изпратени два асеновградски противопожарни екипа и един от Пловдив. Няма потърпевши здания и хора. Огънят е достигнал съвсем до дворове на близко намиращите се компании, само че пламъците са овладяни в точния момент. Към момента към момента се потушава огънят, от другата страна на стърнищата. аргументи за пожара към момента не ся ясни.
" Мястото на огнищата е запустяло. Затова по-скоро не е тенденциозен палеж за по-лесна оран. Единият вид е зародили искри от далекопровод, а другият - изхвърлена недобре загасена цигара " , изясни за Actualno.com инженер Величко Бришимов - шеф на РСПБЗН-Асеновград. В региона са ситуирани няколко предприятия и ТИР-паркинг, има и ракиджийница. При първичния оглед е открито, че огнищата са две, като се допуска, че или огънят се е разделил в двете направления, или е тръгнал съвсем по едно и също време от разнообразни места и се е съединил в един огромен пожар.
Заради мощният вятър пожарникарите се бориха с пламъците съвсем час. Черен дим се издигаше високо в небето над Асеновград, а аромат на пушек се разпростря чак до централната градска част, описват асеновградчани. Дали ще бъде изпратен екип, който да ревизира замърсеността на въздуха в региона, към този момент не се оповестява.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР