Повече от 480 проекта са кандидатствали за културната програма на

...
Повече от 480 проекта са кандидатствали за културната програма на
Коментари Харесай

Над 480 проекта са кандидатствали за културната програма на Европредседателдвото

Повече от 480 плана са кандидатствали за културната стратегия на Европредседателството. Как ще наподобява тя, ще стане ясно след 20 ноември.

В предаването " Денят стартира с просвета " министърът на културата Боил Банов разяснява бюджета в бранша за 2018 година. Той ще бъде с 30 млн лева повече от тази. Банов засегна и тематиката с рушащите се здания със статут на монументи на културата. Все още не е импортиран план за възобновяване на " Двойната къща ", а министърът вижда решението в използването на закона.

Боил Банов, министър на културата: След като някой разрушава монумент на културата, общината има право да влезе, да го възвърне, да го ипотекира за сметка на притежателя и в случай че той не може да го заплаща, да го придобие. Драстично е, само че е решение. Хитри притежатели, с цел да отсрочат да си съблюдават закона, внасят на пръв взор един първокласен план, три години не го работят и след 3 години внасят нов, с цел да завоюват още 3 години. Да знаят, че дали къщичката им ще се унищожи, дали те ще я възпламенят, дали през нощта ще влязат по случайност някакви багери и ще преминат през нея, тя по нашия закон би трябвало да се възвърне във типа, в който е била.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР