Повече от 460 000 работници на възраст 18 и повече

...
Повече от 460 000 работници на възраст 18 и повече
Коментари Харесай

Заплатата за реален живот се повишава, за да даде „спасителен пояс“ на нископлатените работници

Повече от 460 000 служащи на възраст 18 и повече години ще се възползват от нарастването, което влиза в действие във вторник, макар че шефовете ще имат шест месеца, с цел да приложат промени.

Компаниите могат да се включат в схемата, която започва на национално равнище през 2011 година, като измежду участващите са огромни чиновници като Aviva, Burberry, Ikea, KPMG и Nationwide.

Фондацията сподели, че нарастването на заплащането ще обезпечи „ избавителен пояс “ за доста чиновници, които не престават да се борят с „ настойчиво високите цени “.

То се съпоставя с настоящата национална витална заплата, която се дефинира от държавното управление всеки април от £10,42 на час за тези на 23 и повече години.

Канцлерът Джеръми Хънт разгласи по-рано този месец, че възнамерява да увеличи законовата ставка до най-малко £11 на час през 2024 година след рекомендация от Комисията за ниско възнаграждение.

Фондацията Living Wage Foundation сподели, че чиновник на цялостен работен ден с нейните ставки би спечелил £3081 на година повече от някой с настоящия държавен най-малко или спомагателни £5323 в Лондон.

Препоръките му се преразглеждат постоянно и се пресмятат без значение въз основа на разноските за живот в Обединеното кралство, в това число цената на стоките, пътуването, налозите, компенсациите и разноските за гледане на деца.

Прочетете повече от бизнеса:
Разкриха се минимум и най-достъпните места за наемане

Директорът на Living Wage Foundation Катрин Чапман сподели: „ Докато инфлацията понижава, не можем да забравим, че нископлатените служащи остават в острия завършек на рецесията с разноските за живот.

„ Нископлатените служащи не престават да се борят с настойчиво високите цени, тъй като харчат по-голям дял от бюджета си за храна и сила.

„ Тези новите ставки са избавителен пояс за 460 000 служащи, които ще получат нарастване на заплатите. "

Това идва, откакто заплатата за действителен живот беше нараснала по-рано от нормалното предишния септември до £10,90 на час в Обединеното кралство и £11,95 в Лондон.

Въпреки че инфлацията стартира да понижава през последните месеци и е намаляла доста от най-високата си стойност от 11,1% предходната година, тя към момента остава надалеч над задачата на Bank of England от 2%.

Миналата седмица беше разкрито, че формалният % на инфлация е 6,7% за втори следващ месец.

Фондацията Living Wage Foundation съобщи, че нарастванията на заплатите са незабавно нужни, откакто нейно проучване сподели 50% от ниската - платените служащи са в по-лошо състояние, в сравнение с преди година, като повече от двама на всеки пет оповестяват, че постоянно употребяват хранителна банка.

Unison приветства този ход и прикани държавното управление да последва образеца, като усили заплащането на служащи в обществения бранш.

Неговият общоприет секретар Кристина Маканеа сподели: „ Това е добра вест за стотици хиляди нископлатени служащи, чиито работодатели постъпват вярно. Това значи да им плащате прилична заплата. "

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР