Повече от 4500 души се включиха в традиционния Маратон на

...
Повече от 4500 души се включиха в традиционния Маратон на
Коментари Харесай

Почти 5000 души се включиха в Маратона на София

Повече от 4500 души се включиха в обичайния Маратон на София. Той се организира за 34-та година и събра фенове на бягането от всички възрасти. Центърът на София остана затворен с часове, само че нямаше недоволни. Българска национална телевизия HD излъчи онлайн лекоатлетическия празник, в който се включиха бегачи и от други националности. Вижте репортажа на Радина Жекова.

Традиционно едно от всеобщите събития в столицата беше обвързвано и с няколко благотворителни дела. Някои от участниците даже признаха, че точно тези начинания са предизвикали присъединяване им. Като идеята " Running 4 those who can`t ". Целта ѝ е набирането на средства за закупуване на профилирани столове за децата, които не могат да бягат.

Наред с благотворителните дела, всички до една сполучливи, друга задача на Софийския маратон също беше изпълнена изцяло. Участници от Мароко, Франция, Испания, Кения, Етопия, Гърция и още доста други страни дойдоха у нас, с цел да станат част от днешното събитие.

Ампаро е на 57 години, а Роса е на 51. Двете са от Валенсия и са тук дружно със 65 свои сънародници. Сред маратоните, на които са взели участие, са Ню Йорк, Виена, Прага, Валенсия, Будапеща, Мюнхен, Барбадос, Париж и настояват,че това е едно от най-важните събития във всеки град.
Ампаро - Испания: Задължително е всеки един огромен град да има своя маратон. Не единствено стопански, тъй като идват доста състезатели. А и тъй като по този начин се усеща сърцето на града, ритъмът му. Преживяването е неповторимо.
Догодина следва 35-то издание на конкуренцията. Хората, които през днешния ден се впуснаха в това предизвикателство, сигурно ще го повторят. И приканиха останалите да се включат също.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР