Повече от 45 000 служители на железопътния транспорт във Великобритания

...
Повече от 45 000 служители на железопътния транспорт във Великобритания
Коментари Харесай

Нова стачка на железопътните служители в Обединеното кралство

Повече от 45 000 чиновници на железопътния превоз във Англия излязоха по улиците в поредна стачка, предизвикана от най-високата от десетилетия инфлация, която удари заплатите им. Протестът наруши пътуванията през уикенда. По график се движиха един на всеки пет влака, а в някои региони те въобще не са напуснали гарата. Исканията на стачкуващите са повишение на заплатите и по-добри условия на труд. Те ще продължат митингите си и в неделя.

Мик Линч, общоприет секретар на Железопътния, морски и транспортен съюз (RMT), се причисли към стачкуващите. Той предизвести, че са вероятни и по-нататъшни митинги. От RMТ обявиха, че неналичието на прогрес в договарянията значи, че трудовият спор ще продължи дълго време и упрекнаха държавното управление, че пречи на железопътните компании да оферират на своите служащи по-добро възнаграждение. Министрите обаче твърдят, че профсъюзите са тези, които блокират напредъка, тъй като в случай че офертите бъдат предоставени на служащите, те евентуално ще ги одобряват.

Днес продължава и почналата през вчерашния ден стачка на водачите на рейсове в Лондон.

Официалните данни от сряда демонстрираха, че инфлацията в Обединеното кралство доближава 40-годишен връх от над 10%, откакто растящите цени на храните и силата засегнаха милиони. Централната банка на Англия предвижда, че инфлацията ще надвиши 13% тази година, а английската стопанска система ще изпадне в дълбока и дълга криза.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР