Повече от 45 000 кокошки са били заклани, изгорени и

...
Повече от 45 000 кокошки са били заклани, изгорени и
Коментари Харесай

Мозамбик изгаря 45 000 кокошки, докато птичият грип се разпространява от Южна Африка

Повече от 45 000 кокошки са били заклани, изгорени и заровени в Южен Мозамбик, с цел да се предотврати разпространяването на птичи грип, публични лица споделят.

Птиците са импортирани от прилежаща Южна Африка, която е наранена от огнище на заболяването.

Огнището към този момент се е популяризирало в мозамбикския окръг Morrumbene в южната провинция Inhambane.

Властите се пробват да го овладеят, защото страховете нарастват, че може да се популяризира в други елементи на страната.

Птичият грип е инфекциозно заболяване на домашни и диви птици.

Може да се популяризира в цели ята домашни птици в границите на няколко дни, посредством птичи изпражнения и слюнка или посредством нечисти фуражи и вода.

< p class= " ssrcss-1q0x1qg-Paragraph e1jhz7w10 " > Избухването докара до дефицит на яйца и пилета и внезапно повишаване на цените през последните дни в Мозамбик, в това число в столицата Мапуто.

Средната цена на пилешкото месо съвсем се е удвоила от 350 мозамбикски метикала ($5; £4) на 600, до момента в който цената на една дузина яйца скочи от 100 на 150 метикала.

Africa Live: Актуализации от целия континент Как яйцата в Южна Африка се трансфораха в гореща стока

45 000 изгорени кокошки са били в контакт с пилета, инфектирани с птичи грип в Южна Африка, сподели Мозамбик Национален шеф по развиване на отглеждането на животни Américo da Conceição.

Кокошките бяха докарани в Мозамбик, с цел да снасят яйца.

Южна Африка се бори с едно от най-лошите огнища на птичи грип, принуждавайки птицевъдите да убият седем милиона кокошки носачки, което се равнява на 20-30% от целия ресурс в страната, съгласно Южноафриканската асоциация на птицевъдите.

Огнището е предизвикало и дефицит на доставки на яйца и пилешко месо в страната. < /p>

Г-н Da Conceicao сподели, че Мозамбик е забранил вноса на пилета и техните производни от Южна Африка, в това число яйца и храна за пилета.

Правителството също по този начин спря циркулацията на пилета, яйца и храна за животни от Morrumbene, епицентъра на епидемията, към други елементи на Мозамбик.

Властите споделиха, че кокошките са били изгорени, с цел да се предотврати хората да ги вземат и изядат, откакто са били заклани.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР