Повече от 41 000 чужденци са извършили нарушения на пътя

...
Повече от 41 000 чужденци са извършили нарушения на пътя
Коментари Харесай

5 млн. лв. са пътните глоби на чужденци, платените - 200 хил.

Повече от 41 000 чужденци са направили нарушавания на пътя и общият брой на наложените санкции с фиш е 5 107 415 лева от началото на годината. От тях обаче са отразени като платени единствено 212 185 лева, което се равнява на 4,5% от наложените санкции.
Това излиза наяве от писмен отговор на вътрешния министър Валентин Радев до депутата от " Обединени патриоти " Николай Александров .
Във въпроса си Александров отбелязва, че част от първокласните возила са с непознати табели и пита каква е събираемостта на санкциите от такива извършители на пътя. Той добавя и, че самите пътни служители на реда срещат компликации с инспекцията на коли с непозната регистрация.
От отговора на министъра излиза наяве, че от началото на годината до 30 октомври са спрени за инспекция 5019 лица без непрекъснат адрес в България. 1169 от тях са осъдени с наказателни постановления, а 3850 души - с фишове.
Без да са спирани са осъдени 36 217 чужденци с електронен фиш поради нарушавания на скоростта, открити с автоматизирани механически средства.
Така общата стойност на наложените санкции е над 5 млн. лв., само че са платени едвам 1801 фишове на стойност 212 185 лева
Една от компликациите за събираемостта на санкциите е, че част от тези извършители са единствено директно преминаващи - един или два пъти годишно.
Ще се търси решение на казуса в плановете на нови закони, които да заменят настоящия Закон за придвижване по пътищата, дава обещание Радев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР