Повече от 400 талантливи младежи на възраст от 14 до

...
Повече от 400 талантливи младежи на възраст от 14 до
Коментари Харесай

За десета поредна година фестивалът The Bridge събра над 400 младежи

Повече от 400 надарени младежи на възраст от 14 до 21 години от цялата страна се събраха във Видин, с цел да се включат в над 20 работилници за образни изкуства, архитектура, дизайн, танци и музика .
Гост на формалното разкриване на юбилейното издание на младежкия фестивал беше кметът на Община Видин Огнян Ценков. Проявата се организира в палатковия лагер на участниците, наоколо до крепостта „ Баба Вида “.
Кметът на Видин се обърна към младежите с думите: „ Истински съм разчувствуван, тъй като дружно споделяме този празник. За да стигнем до него, бяха нужни голяма сила, старания и обич към идеята “.
Той благодари на управлението на фестивала в лицето на неговия шеф Михаил Стефанов и на сътрудниците от Община Видин в лицето на Красимира Елисеева, ръководител на Общинския съвет по наркотичните субстанции за това, че оказват помощ на надарените младежи да проявят и усъвършенстват своите способности и умения в разнообразни изкуства.
В знак на дългогодишното сполучливо съдействие и същинско другарство и във връзка 10-тото юбилейно издание, Огнян Ценков връчи почетен плакет на Община Видин на шефа на фестивала. „ The Bridge се роди във Видин и до момента в който го има, ще стои във Видин. От сърце Ви благодаря, това е един от най-специалните моменти в моя живот. Вярвам, че фестивалът ще пораства и се надявам на нашата визия той да се трансформира в най-големия в този завършек на Европа “ – сподели Михаил Стефанов.
Кметът зарадва с букет от рози за рождения й ден ръководителката на работилницата по танци Неделя Ганчева, която е част от фестивала от неговото основаване.
По-късно Огнян Ценков даде изявление на екип от работилницата по писмено кино, с началник Марин Живков. Той пожела на младежите доста вяра и религия в бъдещето, да следват фантазиите си и разбият стандартите по пътя към него.
Кметът се разноски из лагера и посети работилницата за преработване на пластмасови произведения, която е оригиналност в работата на фестивала.
Десетото издание се организира от 13 до 21 юли, като в програмата всяка вечер са планувани разнообразни събития. Община Видин е осигурила всички нужни условия за престояване на участниците и за осъществяване на заниманията в креативните работилници.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР