Повече от 400 избрани селекции вина, спиртни напитки и гурме

...
Повече от 400 избрани селекции вина, спиртни напитки и гурме
Коментари Харесай

Над 400 избрани селекции вина и напитки на Wine and Spirits Fest Burgas 2022

Повече от 400 определени селекции виновност, спиртни питиета и гурме артикули могат да дегустират посетителите на Wine and Spirits Fest Burgas 2022. „ Бих желал да благодаря на нашите общителни домакини от Община Бургас, на изложителите, които за 10-та година ни поддържат и на жителите и гостите на Бургас ", сподели при разкриване на форума уредникът Ивайло Жеглов.

Той уточни, че тази година фестът е разширил мащаба си и заема целия експо център „ Флора " в морската градина на Бургас. За 10-та поредна година Националната лозаро-винарска камара поддържа виненото ревю. „ Пожелавам на всички производители сполучлива галерия, а на гостите - да се насладят на прелестни питиета. Пожелавам доста добра годишна продукция и да създадем чудесни артикули наесен ", уточни от своя страна ръководителят на НЛВК Йордан Чорбаджийски.

„ Вече 10 години Бургас е хазаин на събитието, тъй като доста добре хармонизира с упоритостта ни да се утвърждаваме като независима туристическа дестинация и туристическа марка. Изложението притегля туристи и ценители, които обичат хубавото вино и гурме артикули, които идват да дегустират и да станат част от страстта за установяване на най-хубаво вино, както и да обогатят енотеките си в заведенията и домовете си ", съобщи заместник-кметът Диана Саватева. Тя поздрави участниците, уредниците и гостите на ревюто от името на кмета Димитър Николов и им пожела триумф.

Повече от 20 на 100 от изложителите са нови винопроизводители. Сред тях своя дебют вършат напитките, основани в фамилната винарна на Деси и Жоро от Варна, приключили УХТ - Пловдив. „ Стремим се да пренесем чара на тероара във виното. Създаваме го от грозде, погалено от вятъра и целунато от слънцето ", споделя Деси. За дамите през лятото предлага две млади виновност от Совиньон блан (2021) с мирис на праскова и купаж от Пино Гри и Совиньон блан, които символизират техните показа за лирика в бутилка.

За първи път в ревюто взе участие и фамилната винарна на инж. Светлана Пенева, която предлага забавни комбинации виновност от тероарите на Дунавската и Тракийската равнина. Сред редките селекции са Кайлъшки мискет, в който се долавя мирис на круша, праскова, цветя и мед, както и Верментино със свежи цитрусови нотки.

За първи път посетителите на феста могат да опитат байджу, позната като „ китайската водка ", която съдържа 1200 аромата. 53-градусовата напитка е създадена от сорго. В България се оферират 5 типа, като не е належащо да се темперира.

На Wine Fest Burgas в експо център „ Флора " могат да се дегустират и гурме артикули, както и обичайни меса и храни, деликатеси, млечни артикули без аналог на пазара с извънредно качество и усет.Част от предлаганите артикули са приготвени по остарели предписания, съхранени от поколенията, други са с неповторими съчетания, които харесват на актуалния придирчив консуматор. Хитове са разядките с трюфели, предлагани както в композиция със сирена и кашкавали, по този начин и с лютеници и сладка. В гурме продуктите не са влагани консерванти, подобрители, оцветители или други нездравословни за здравето субстанции.

Днес ще станат ясни кои винени елексири ще получат самопризнания от Съюза на енолозите в България, който провежда конкурс за най-хубавите виновност на фестивала. Двама от посетителите ще могат да си тръгнат с колекционерски бутилки на френски питиета. Щандовете на ревюто са отворени от 18 до 22 часа до 31 юли в експо център „ Флора " в Морската градина. Фестивалът се организира с поддръжката на Община Бургас, НЛВК и Съюза на енолозите в България.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР