Повече от 400 души са заявили участие в Лудогорския маратон.

...
Повече от 400 души са заявили участие в Лудогорския маратон.
Коментари Харесай

Повече от 400 души са заявили участие в Лудогорския маратон

Повече от 400 души са декларирали присъединяване в Лудогорския маратон. Шестото подред издание на конкуренцията ще се организира през днешния ден и на следващия ден в местността "Пчелина " край Разград, оповестиха уредниците от разградския клуб за авантюристичен спортове "Зелена стъпка ".

Състезанието трябваше да се състои в края на предишния месец, само че бе отсрочено след оповестеното изключително състояние поради чумата по свинете. Трасето на маратона се намира в Пчелина, както и в прилежащи гори. Маршрутът е съвсем напълно в гора - по горски пътища и пътеки без настилка, както и по дребна част с настилка - макадам и асфалт.

Регистриралите се състезатели са от всички краища на страната, присъединяване са декларирали също бегачи и колоездачи от чужбина. Дисциплините са плуване (2 км), тичане (11, 21 и 42 км), колоездене (42 км), дуатлон (42 км колоездене и 21 км бягане), триатлон във формат (2 км плуване,42 км колоездене и 21 км бягане).

На място се записват и участниците в дисциплината 2 км тичане за деца. Плуването е в язовир Пчелина-2, единственият язовир в страната, със сертифицирана за къпане вода. Стартът на плувците и триатлонците е през днешния ден от 16 часа, а на всички останали дисциплини е на следващия ден сред 7.00 и 7.30 часа от поляната на Пчелина. За спечелилите във всяка категория са обезпечени награди.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР