Повече от 40 атомни асоциации, представляващи над 80 000 учени,

...
Повече от 40 атомни асоциации, представляващи над 80 000 учени,
Коментари Харесай

Над 40 атомни асоциации поискаха удвояване на инвестициите за ядрени изследвания


Повече от 40 атомни асоциации, представляващи над 80 000 учени, приканиха държавните управления по света да удвоят през идващите пет години обществените вложения в научноизследователска и развойна активност, обвързвана с атомната сила. Те желаеха това да бъде прегледано на идната десета Министерска конференция за чиста сила (CEM 10), която стартира във Ванкувър в края на месеца. Учените са безапелационни, че би трябвало да се обърне особено внимание върху новаторските приложения на актуалните атомни технологии, които могат да създадат допустимо потреблението на чиста сила в бъдеще.

Призивът бе подсилен и от Европейското атомно общество (ENS). От институцията, основана в Брюксел, показаха, че нарастването на вложенията може да помогне за развиването на капацитета на нуклеарната сила в националните портфейли и приноса ѝ за реализиране на световните цели за декарбонизация.

От ENS показаха още, че равнището на поддръжка от страна на обществения бранш за нуклеарната научноизследователска и развойна активност, остава непроменено от 2000 година насам на равнище към 4 милиарда $ годишно, прецизира в информацията си euronuclear.org. Председателят на организацията Ерик Пруст съобщи, че е належащо доста увеличение на финансирането от Европейски Съюз за бъдещи научноизследователски стратегии на Евратом, защото актуалният бюджет от 50 милиона евро годишно е непълен.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР