Повече от 4 часа продължи срещата на здравния министър Кирил

...
Повече от 4 часа продължи срещата на здравния министър Кирил
Коментари Харесай

След 4 часа преговори, медицинските сестри излязоха от здравното министерство

Повече от 4 часа продължи срещата на здравния министър Кирил Ананиев с протестиращите медицински сестри. Те предизвестиха, че няма да изоставен постройката на институцията с дни, до момента в който не се стигне до консенсус сред двете страни.

След 4 часовата среща, те въпреки всичко излязоха от постройката и обясниха, че този път има предпочитание за разговор и промени. Следващата среща е планувана за след 1 месец.

" Ние бяхме решили да останем вътре в действителност. Но има положителната воля нещо да се случи. Нашите заплати са все по този начин оскъдни, задълбочава се рецесията, сътрудниците напущат България. Едвам връзваме графиците. ", съобщи Веселина Ганчева, една от мед. сестрите, присъстващи на срещата.

Те остават в протестна подготвеност.

Снимка: Кристина Газиева
Протестиращи медици блокираха придвижването на бул. „ Мария Луиза ” Друга част се барикадира в Министерството на здравеопазването след договаряния с министъра
Медицинските сестри, подкрепени от лекари специализанти, стачкуваха и пред Министерството на здравеопазването като блокираха бул. „ Мария Луиза” и в двете направления с жива верига.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР