Повече от 360 хил. души са пристигнали в Русия от

...
Повече от 360 хил. души са пристигнали в Русия от
Коментари Харесай

360 хил. бежанци са пристигнали в Русия от началото на войната

Повече от 360 хиляди души са пристигнали в Русия от територията на Украйна и Донбас от 18 февруари насам, като 22 хиляди от тях се намират в пунктове за краткотрайно настаняване, заяви съветският заместник-министър на изключителните обстановки Алексей Серко, представен от ТАСС.

Шест пункта за краткотрайно настаняване на бежанци е провела Русия в Крим, заяви по-рано съветската осведомителна организация. През последните дни на съветската граница в Крим от страна на Украйна се образувало километрично запушване. На полуостров са влезнали няколко хиляди души на които се оказва психическа, а при нужда и здравна помощ. Данните са били обявени на формален брифинг на Мининформ на Крим.

" Пристигащите в Крим са поданици на " освободените територии на Украйна ", а също и евакуирани поданици на Донбас . Част от тях се настаняват при родственици и другари ", допълват от Мининформ.

Точките за краткотрайно настаняване се намират в Алуща, Джанкой, Красноперекопск и Ялта .

" За миналото денонощие границата пресякоха 16 000 души, множеството от които - майки с деца или възрастни хора. Някои от тези хора нямат документи за идентичност и би трябвало да бъде открито кои са те ", сподели още съветският заместник-министър на изключителните обстановки.

Изпратена е била и филантропична помощ в Херсонска област.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР