Повече от 350 слона са умрели мистериозно в северна Ботсвана.

...
Повече от 350 слона са умрели мистериозно в северна Ботсвана.
Коментари Харесай

Стотици слонове умряха мистериозно в Ботсвана и никой не знае защо

Повече от 350 слона са умрели мистериозно в северна Ботсвана. Учените разказват всеобщия мор като „ извънредно злополучие “, написа „ Гардиън “.

Първите смъртни случаи са обявени още през май месец, когато 169 слона умират мистериозно. До средата на юни броя наброява повече от 350, като 70% от смъртните случаи са към огромни водоеми, настояват локални хора.
Единственият слон в България чества 57 година със специфична торта Празничната изненада тежи 38 кг.
„ Много, доста от дълго време не сме виждали подобен всеобщ мор. Освен краткотрайна суша, не знаем какво може да аргументи такова съществено измиране “, споделя доктор Ниал МакКан, шеф на благотворителната организация „ Нешънъл парк рескю “.

Правителството на Ботсвана към момента не е тествало проби от умрелите слонове, така че няма никаква информация каква е вероятната причина за гибелта им. Двете съществени теории са отравяне или неразбираем патоген.

Първоначално се смяташе, че е допустимо това да е антракс, само че теорията беше отхвърлена. За отравяне разнообразни природозащитни групи настояват, че е допустимо да е употребен цианид – отрова, която постоянно се залага в клопки от локални бракониери. В същото време обаче нито едно друго животно, което се е хранило с останките на измрелите слонове не е умряло.
Пианист успокоява слепи и заболели слонове – свири им класическа музика (СНИМКИ и ВИДЕО) Невероятно трогателната история идва от леговище в Тайланд
Свидетели на място настояват, че животните обикаляли в кръг, което е индикация за неврологичен проблем. Повечето от тях са умрели ненадейно, в случай че се съди по телата им – някои от слоновете лежат на земята по лице.

Засегнати за животни от двата пола и на всички възрасти. Други слонове демонстрират необикновени признаци и държание и локалните хора са обезпокоени, че занапред ще има нови смъртни случаи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР