Повече от 350 милиона души от 446 милиона жители на

...
Повече от 350 милиона души от 446 милиона жители на
Коментари Харесай

EK: Повече от 350 млн. европейци са получили ковид сертификати

Повече от 350 милиона души от 446 милиона поданици на 27-те страни от Европейски Съюз към този момент са получили Covid-сертификати (т.нар. Европейски дигитален зелен пропуск). Съобщението за това беше публикувано в петък от Европейската комисия в “Туитър”, предава TACС.

" Издадени са над 350 милиона европейски Covid-сертификатa. Този документ е доказателство, че обещано лице е било имунизирано, прекарало е COVID-19 или дало негативен тест ", се споделя в изказването.

Европейският съюз също признава документи, издадени в още девет страни отвън общността, в началото основани въз основа на европейския документ, като еквивалентни на неговите Covid-сертификати - Турция, Украйна, Швейцария, Норвегия, Исландия, Северна Македония, Сан Марино, Ватикана и Лихтенщайн.

Признаването на документите на тези страни обаче не значи, че Европейски Съюз признава всички ваксини, употребявани на техните територии. За да влязат в Европейски Съюз без спомагателни санитарни ограничавания, притежателите на тези Covid-сертификати би трябвало да са били имунизирани единствено с ваксини, приети в Европейски Съюз: на Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson и AstraZeneca.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР