Повече от 3000 сексуални посегателства са били докладвани по време

...
Повече от 3000 сексуални посегателства са били докладвани по време
Коментари Харесай

За година - 3000 сексуални престъпления при споделени пътувания

Повече от 3000 полови похищения са били докладвани по време на пътувания посредством Uber през 2018 година, обявиха от компанията в дълго чакан в Съединени американски щати отчет за сигурността на услугата.
Статистиката включва 229 изнасилвания при осъществени 1,3 милиарда пътувания на компанията. Uber означи, че водачите и пътуващите са били нападани и че са осъществени някои набези сред пътуващи, прецизира БГНЕС.
През 2017 година компанията съобщи, че са били регистрирани 2936 полови похищения. Uber обосновава своите числа на докладвани от пасажери и водачи закононарушения - което значи, че действителните цифри могат да бъдат доста по-високи. Сексуалните похищения нормално не се оповестяват.
" Подозирам, че доста хора ще бъдат сюрпризирани какъв брой редки са тези произшествия. Други разбираемо ще си помислят, че към момента са прекомерно чести. Някои хора ще оценят какъв брой доста сме създали за безопасността; други ще кажат, че имаме още работа. Всички те ще са прави ", написа в Twitter изпълнителният шеф на Uber във връзка отчета.
Uber и съперникът ѝ в даването на тази услуга Lyft са се сблъсквали неведнъж с рецензия, защото не са създали задоволително, с цел да защитят сигурността на своите водачи и пасажери. Десетки дами съдят Lyft, потвърждавайки, че компанията е трябвало да направи повече, с цел да ги отбрани от набези на водачи. Жена от Кънектикът подаде иск против Uber предишния месец, потвърждавайки, че е била нападната полово от водача си.
Докладът за сигурност на Uber е първият по рода си, обявиха от компанията. " Скриването на тази информация не прави нищо за сигурността ", споделя Uber в изказване. Компанията възнамерява да разгласява отчет за сигурност на всеки две години в бъдеще.
Майк Бомбергер, юрист, представляващ над 100 жертви на полови похищения в правосъдни каузи против Uber и Lyft, съобщи, че приветства Uber за публикуването на данните. " Един от проблемите на двете компании е, че те са се скрили и са се пробвали да прикрият броя на половите похищения, които се случват в техните транспортни средства ", сподели той. Бомбергер съобщи, че има вяра, че 80% до 90% от нападенията в отчета на Uber са могли да бъдат предотвратени посредством ограничения като камери в колите, които записват пътуванията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР