Повече от 300 ученици, студенти, представители на институциите участваха във

...
Повече от 300 ученици, студенти, представители на институциите участваха във
Коментари Харесай

ГЕРБ организира форум за пътна безопасност във Враца /снимки/

Повече от 300 възпитаници, студенти, представители на институциите участваха във Форум по пътна сигурност „ Искам просто да остана жив… “ и се причислиха към самодейността на Политическа партия ГЕРБ – Враца във връзка Световния ден за възпоменание на жертвите на пътно транспортни катастрофи. В поддръжка на форума събитието почетоха инж. Петя Аврамова – министър на районното развиване и благоустройството и регионален координатор на Политическа партия ГЕРБ - Враца, Малина Николова – общински началник на Политическа партия ГЕРБ – Враца и регионален шеф, Красен Кръстев и Станислав Попов - народени представители в 44-тото Народно заседание, Малина Крумова – консултант в политическия кабинет на премиера Борисов, Калин Каменов – кмет на община Враца, Румен Антов – ръководител на общински съвет – Враца, Алекси Кесяков – секретар на Държавно-обществена консултативна комисия по проблемите на сигурността на придвижването по пътищата към Министерство на вътрешните работи, старши контрольор Янко Харлампиев – шеф бранш „ Пътна полиция “ към ОД на Министерство на вътрешните работи – Враца, общински съветници, кметове на обитаеми места и членове на общинското управление на Политическа партия ГЕРБ.
Събитието, водено от журналиста Александър Владимиров, се организира с поддръжката и присъединяване на инж. Владимир Уручев евродепутат от групата на ГЕРБ/ЕНП, който показа с участниците политиките по пътна сигурност на европейско равнище.
„ Неслучайно, това десетилетие бе оповестено за Десетилетие на дейности за сигурност в придвижването по пътищата. В момента работят към 15 регламента, определящи разпоредбите за страните членки по пътна сигурност. Във Франция е въведена процедура с използването на механически устройства, които не разрешават на водачите да потеглят след позитивна алкохолна проба. С такива устройства би трябвало да се оборудват всички транспортни средства в Европейски Съюз. Трябва да се построи нова пътна просвета и през днешния ден с задоволство може да кажем, че цялостната зала е доказателство за значимостта на тематиката, която обсъждаме и която би трябвало да се трансформира в най-важния публичен спор в Европа”, означи Владимир Уручев.
С забавна презентация новите национални политики по пътна сигурност показа господин Алекси Кесяков секретар на Държавно-обществена консултативна комисия по проблемите на сигурността на придвижването по пътищата към Министерство на вътрешните работи. Той подчертава върху главните характерности на пътната сигурност и даде насоки за съществуващите и новите политики за намаляването на броя на жертвите по пътищата.
„ Безопасността на придвижването е споделена отговорност – сред участниците в придвижването, законодателната власт, проектиращите и изграждащите пътната инфраструктура, автомобилостроенето, незабавната помощ и контролните органи. Всичко това подсигурява безвредното движение”, сподели Алекси Кесяков.
Създаването на Държавна организация за пътна сигурност показа Малина Крумова.
„ Безопасността по пътищата зависи от разнообразни фактори и всички те изискват сложен метод и редовно интегрирани решения, с цел да може да се подсигурява намаляването на броя на пътнотранспортните произшествия и най-много броя на убитите и ранените. Осъзнавайки тази нужда се основава Държавна организация, с цел да се подсигурява надзор върху функционалностите и ограниченията на всяко едно от ведомствата, ангажирани с казуса. Това обаче не лишава отговорността на участниците в придвижването по пътищата “, безапелационна бе Малина Крумова.
Старши контрольор Янко Харалампиев – шеф бранш „ Пътна полиция “ към ОД на Министерство на вътрешните работи – Враца, дружно с възпитаници от ПТГ „ Н.Й.Вапцаров” показа Анализ на пътнотранспортните катастрофи през 2018 година в област Враца.
Парамедици от Център за незабавна здравна помощ – Враца включиха участниците в поредност от ситуативни и симулационни игри за долекарска помощ на потърпевши при ПТП.
В рамките на форума инструктори от Академия за безвредно шофиране на осемкратния рали първенец на България доцент Димитър Илиев, който поддържа провелата се във Враца самодейност, дадоха опция на участниците във форума да изпитат чувствата при катурване на автомобил, удари при избрана скорост и въздействието при шофиране след използването на алкохол и опиати посредством тренировки със специфични симулатори и алкоочила.
Посланието на форума да събере почитатели, съидейници и да ни направи дейни и непримирими към войната на пътя доближи до хората, споделили самодейността и неизбежно ще ги промени – като отношение и държание към един от най-важните публично значими въпроси.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР