Повече от 300 медии в САЩ започнаха кампания срещу атаките

...
Повече от 300 медии в САЩ започнаха кампания срещу атаките
Коментари Харесай

Мръсната война на Тръмп обедини 350 медии

Повече от 300 медии в Съединени американски щати започнаха акция против офанзивите на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп и ще се опитат да насърчат свободата на пресата , осведоми Би Би Си.

През предходната седмица " Бостън глоуб " насочи народен апел за наказание на " мръсната война " на президента против медиите, употребявайки хаштага #EnemyOfNone.

Тръмп постоянно назовава материалите на медиите " подправени вести " и нападна публицистите като " зложелател на народа ".

Според специалисти от Организация на обединените нации това усилва риска от принуждение против публицистите.

" Бостън глоуб " даде обещание да напиши публикация на редакцията за " заплахата от нахлуване на администрацията против пресата " на 16 август и изиска и другите медии да го създадат.

Първоначално вестникът получи позитивен отговор от 100 медии , само че след това броят им набъбна до 350 , в това число огромни национални вестници и по-малко местни издания . Към тях се причислиха и непознати медии като английския вестник " Гардиън ".

В материала си със заглавие " Журналистите не са зложелател " " Бостън глоуб " акцентира, че свободата на пресата е главен американски принцип повече от 200 година

" Ню Йорк таймс " избра заглавието " Нуждаеш се от независимост на пресата ", като предизвестява, че офанзивите на Тръмп са " заплаха за душата на демокрацията ".

Фактът, че американският президент завоюва изборите без поддръжката на главните медии, това може да сложи под подозрение дали акцията на " Бостън глоуб " ще окаже въздействие върху поддръжката за Тръмп.

Има и някои гласове, които отхвърлят да вземат участие в акцията на вестника , в това число " Уолстрийт джърнъл ".

В същото време изследване от вторник на Quinnipiac University демонстрира, че 51% от републиканските гласоподаватели имат вяра, че медиите са зложелател на народа, а не значима част от демокрацията . 52 на 100 от републиканците не са обезпокоени, че рецензията на Тръмп може да докара до принуждение против публицисти.

Като цяло 65% имат вяра, че медиите са значима част от демокрацията.

Според архива със известие на Тръмп в " Туитър " той е загатнал фразата " подправени вести " 281 пъти.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР