Повече от 300 хищници сред католически духовници в американския щат

...
Повече от 300 хищници сред католически духовници в американския щат
Коментари Харесай

Педофили от Католическата църква в САЩ сексуално насилвали над 1000 деца

Повече от 300 " хищници " измежду католически духовници в американския щат Пенсилвания са упрекнати в полов тормоз на повече от 1000 деца за интервал от седем десетилетия, разгласи огромно жури, представено от международни организации.

Унищожителен отчет разкрива за редовно укриване на сходни закононарушения от Католическата черква.

Смята се, че това най-големият отчет за закононарушения на църквата в Съединени американски щати от 2002 година, когато " Бостън глоуб " първи писа за педофилия измежду католически духовници в Масачузетс.

От оповестения през вчерашния ден отчет излиза наяве, че са повдигнати обвинявания единствено против двама духовници , единият от тях се призна за отговорен, защото множеството от виновните са умряли и по-голямата част от закононарушенията са осъществени от дълго време.

Двугодишното следствие на огромно жури включва десетки очевидци и половин милион страници църковни архиви , които съдържат доказателства против " 300 хищници свещеници ".

Установена е самоличността на повече от 1000 деца , които са станали жертва на извращенията, само че " действителният брой " е " хиляди ", разгласи журито, защото има жертви, които се опасяват да споделят и чиито архиви са изгубени.

Жертвите постоянно остават с психическа контузия до края на живота , подтикнати към корист с опиати, алкохол и даже до самоубийство, акцентира журито.

Един свещеник изнасилил седемгодишно момиче в болница , откакто извадили сливиците на детето. Друго дете пило сок и на идната заран се събудило с кръвоизлив от ректума, само че не може да си спомни какво се е случило. Друг католически свещеник принудил 9-годишно момче да взе участие в орален секс , след което изчистил устата му със свещена вода, " пречистена от него ".

Свещеник изнасилил пет сестри от едно и също семейство , в това число едното дете от 18-месечна възраст до 12 година Когато най-младата жертва съобщила на фамилията си през 1992 година, полицията претърсила жилището на свещеника и разкрила детски облекла, кутии с пубисни косми, шишенца с урина и фотоси с млади девойки.

До момента единствено двама свещеници са упрекнати в полови закононарушения. Единият е упрекнат, че е приключил в устата на седемгодишно дете . По-рано този месец той се призна за отговорен . Другият е нападал две момчета, като едното момче от 8-годишна възраст в продължение на 8 година Престъпленията траяли до 2010 година

Между 5700 и 10000 католически свещеници са упрекнати в полови закононарушения в Съединени американски щати , само че единствено няколкостотин са наказани.

От възникването на рецесията през предишното десетилетие Католическата черква в Съединени американски щати е платила повече от 3 милиарда $ за споразумяване на каузи.

Според някои данни в Съединени американски щати има повече от 100 000 жертви.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР