Повече от 300 дни след руската инвазия на наша територия

...
Повече от 300 дни след руската инвазия на наша територия
Коментари Харесай

Коледното обръщение на Зеленски: Украйна е обединена както никога досега

Повече от 300 дни след съветската инвазия на наша територия украинските фамилии са обединени както в никакъв случай до момента – в тяхната храброст, в тяхната неотстъпчивост, в тяхното взаимно почитание и в тяхната взаимопомощ.

Това съобщи украинският президент Володимир Зеленски в посланието към сънародниците си по случай православната Коледа (7 януари).

„ Това е празник на хармонията и фамилното единение. Русия не може да ни разедини “, разгласи Зеленски във видео, оповестено късно вечерта в петък.

Той още веднъж изрази и благодарността си към Запада за оказаната военна помощ.

„ Украйна към този момент разполага с добра противовъздушна защита и бронирани транспортни средства, както и повече оръдия и ракети “, сподели още той, представен от bTV.

На този декор от Москва се оплакаха, че противовъздушната защита е отбила поредна украинска офанзива с дрон срещу Крим, който беше анексиран през 2014 година

Безпилотният летящ обект е бил свален рано в събота сутринта покрай Севастопол. За това заяви губернаторът на града Михаил Росвожаев в канала си в Telegram.

Руският президент Владимир Путин обяви 36-часово преустановяване на огъня във връзка православната Коледа, само че боевете продължиха.

Украйна отхвърли краткотрайното помирение с аргумента, че това е „ лицемерна маневра от страна на Русия “.
Последната офанзива против бедстващата страна е била в петък и е траяла към два часа.
Според известие в международните медии става дума за офанзива на няколко съветски самолета, които са изхвърчали от Беларус.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР