Повече от 300 артисти, режисьори и работещи в кино индустрията,

...
Повече от 300 артисти, режисьори и работещи в кино индустрията,
Коментари Харесай

Актьори обвиниха Холивуд, че идеализира превъзходството на бялата раса

 Повече от 300 актьори, режисьори и работещи в кино промишлеността, в това число актьорите Идрис Елба, Виола Дейвис и Октавия Спенсър, упрекнаха Холивуд в това, че идеализира полицията и постанова културното предимство на бялата раса, заяви Variety.

Авторите на писмото - артистът Кендрик Сипмсън, актрисата Теса Томпсън и деятелите за цивилен права Патрис Калорс и Мелина Абдула се обръщат към " съдружници на идеята им в Холивуд “ и молят да спрат да идеализират полицията и да разпространяват културата на афро-американската общественост.

" Начинът, по който холивудските продукции и други медии способстваха за криминализирането на чернокожите, изкривиха имиджа на правната система и идеализираха корупцията и полицейската грубост имаше тежки последствия за живота на афро-американците ", се споделя в писмото.

" Липсата на същински ангажимент за приобщаване и институционална поддръжка единствено ускори превъзходството на белите в Холивуд “, се споделя в текста.

" Белите хора съставляват най-малката демографска група в света, само че техните истории се постановат като универсални “, се споделя още в писмото.

" Поради голямото въздействие на Холивуд върху политиката и културата, расизмът, дискриминирането и " невидимите стени “, с които цветнокожите хора в Холивуд постоянно се сблъскват, имат директно въздействие върху черните на всички места по света “, пишат създателите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР