Повече от 30 шанхайски роботи бяха включени в работата в

...
Повече от 30 шанхайски роботи бяха включени в работата в
Коментари Харесай

Роботи помагат срещу с коронавируса в Ухан

Повече от 30 шанхайски роботи бяха включени в работата в лечебните заведения в град Ухан – епицентър на разпространилия се в целия свят ковид. Те оказват помощ на медиците да се борят със болестта, оповестява организация „ Синхуа ”.
Роботите са създадени и създадени от шанхайската компания TMiRob. Те са бели на цвят, „ главите ” са оборудвани с разпръсквач на водороден пероксид, а в „ корема ” са вградени 9 ултравиолетови лампи. Умните роботи могат да извършват няколко типа обеззаразяване. Те са снабдени със специфична технология за насочване в пространствата, която им разрешава да заобикалят конфликт с възможни трудности.
 

Роботите работят непрекъснато по обеззаразяването в изолаторите, отделенията за интензивна терапия, операционните и в амбулаторните отделения на огромните лечебни заведения в Ухан, които се борят против ковид. Те оказват помощ за намаляването на риска от взаимно заразяване сред пациентите и вършат работата на експертите по-ефективна.
От началото на експлоадирането на епидемията в края на декември в Китай с новия ковид са се заразили повече от 31 000 индивида, а смъртните случаи към този момент са 636. Международната здравна организация призна болестта за изключителна обстановка от интернационално значение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР