Повече от 30 жени, които обвиняват филмовия продуцент Харви Уайнстийн

...
Повече от 30 жени, които обвиняват филмовия продуцент Харви Уайнстийн
Коментари Харесай

Харви Уайнстийн се договори с повече от 30 жени за $25 млн.

Повече от 30 дами, които упрекват филмовия продуцент Харви Уайнстийн в полов тормоз, са постигнали съглашение за 25 милиона $, което в случай че бъде доказано, множеството правосъдни искове против него ще отпаднат, написа " Гардиън ".

Вчера вестник " Ню Йорк таймс " заяви, че предварителното съглашение включва жертви от Съединени американски щати, Канада, Англия и Ирландия. Предложението би трябвало да бъде утвърдено от съда и забърканите лица, написа вестникът, само че щом тези последни трудности бъдат преодолени, заплащанията ще бъдат направени от застрахователни компании, които се занимават с банкрута на Weinstein Company.

Самият Харви Уайнстийн няма да заплати нито един $ на ищците, а също по този начин не би трябвало да признава, че е насилвал дамите, отбелязва " Ню Йорк таймс ", като се базира на изискванията по съглашението. Липсата на лична отговорност разочарова и ядоса няколко от дамите, макар че договарящите страни настояват, че юридическите разновидности са лимитирани.

Но съглашението не значи, че правосъдните проблеми на Уейнстийн са позволени. На 6 януари ще стартира углавен развой с избиране на жури в съд в Манхатън. Обвиненията против него включват обезчестяване на жена през 2013 година и обвиняване в принуждаване към орална обич с жена през 2006 година

Повече от 70 дами упрекват 67-годишния съосновател на филмовото студио Miramax и Weinstein Co в обезчестяване и полов тормоз.

Влиятелният продуцент отхвърля обвиняванията.

Случаят докара до съставяне на придвижването против половия тормоз #MeToo. Първи оповестиха " Ню Йорк таймс " и " Ню Йоркър " през 2017 година /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР