Повече от 30 души бяха арестувани до обяд днес в

...
Повече от 30 души бяха арестувани до обяд днес в
Коментари Харесай

Десетки арести в поредната събота на протести на жълтите жилетки в Париж

Повече от 30 души бяха задържани до обяд през днешния ден в Париж при инспекции на полицията в следващата събота на митинги на "жълтите жилетки ".

Не закъсняха и първите санкции във връзка със възбраната на демонстрации на необявени места. Сред санкционираните е един от водачите на придвижването на жълтите жилетки – Ерик Друе.

Засега участниците в шествието са малко. Повече напрежение има в Ница, където полицията изтегля струпалите се хора на площад в центъра на града макар възбраната на митинга, оповестява БНР.

Днешният митинг е тест както за придвижването, чиито очаквания за нов напредък се провалиха с безредиците предходната събота, по този начин и за силите на реда, които започнаха нови ограничения, с цел да избегнат разрушенията и насилието.

Повече от 6 хиляди служители на реда, подпомагани от военни патрули, бдят за сигурността в Париж. Те са оборудвани с два дрона и нов тип газови гранати с оцветяващи субстанции.

По-рано френската полиция забрани достъпа на протестиращите от придвижването "жълти жилетки " до емблематичния бул. "Шанз Елизе " след протестите от предходната седмица, при които бяха нанесени големи вреди.

Миналата събота митингът на "жълтите жилетки " потъна в безпорядък, откакто в него се врязаха към 1500 крайни деятели, пострадаха магазини и банков офис, емблематичният ресторант "Фукетс " беше запален и унищожен.

По случая към този момент е арестувана двойка, взела участие в митинга и разграбила предмети от имуществото на заведението.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР