Повече от 3 години и над 1 милион лева се

...
Повече от 3 години и над 1 милион лева се
Коментари Харесай

След 3-годишно строителство новите велоалеи в Сливен се рушат

Повече от 3 години и над 1 милион лв. се оказаха незадоволителни за построяването на 10 км нови велоалеи в Сливен. Въпреки че публичната поръчка за тях беше предоставена през 2018 година, строителството все още продължава, а крайният период за завършване е незнаен. В същото време работата е некачествена и трасетата за колоездачи към този момент се нуждаят от преасфалтиране, оповестиха от община Сливен за в. " СЕГА ". 

Проектът, който планува нови велоалеи по огромните булеварди в града, се извършва от обединяването " Сливен Транспорт ", от което 90% се имат от фирмите " БГ Ленд Ко " и " Копекс и Ко ", а с 5% вземат участие " Агробилд " и " Стойнорм ". Договорът е подписан на 13 април 2018 година, като в началото гласи, че  " срокът на осъществяване на всички действия, абстрактен план и СМР е до 12 месеца, считано от датата на подписването му ". Броени дни преди да изтече крайният период обаче общината и изпълнителят подписват анекс, с който се отменя едногодишния период за привършване на строителството. 

След обява на " СЕГА " по тематиката, община Сливен в право на отговор заяви, че краен период в действителност има и строителните работи ще продължат най-късно до 03.05.2021 година Към днешна дата обаче велоалеите към момента не са довършени. " Строително-монтажните работи не са завършили, заради краткотрайно прекъсване периода по време на зимните месеци. Не са формирани актове 15 на обектите и работата на изпълнителя не е призната ", твърдят от общината пред " СЕГА ".

По всяка възможност новите велоалеи няма да бъдат завършени скоро, защото цели сектори към този момент се нуждаят от ремонт. " Строителният контрол и инвеститорският надзор от страна на община Сливен са установили недобро осъществяване на полагането на асфалтова настилка по булевардите " Стефан Караджа ", " 6-ти септември " и " Христо Ботев ". Не е осъществено заплащане за този вид активност ", прецизира общината. Освен това са открити непочистени сектори, разместени бордюри и нарушена прилежаща инфраструктура. Възложено е на изпълнителя да поправи работата си за своя сметка.

Обществената поръчка за велоалеите в Сливен е на стойност 1 136 427 лева с Данък добавена стойност и се финансира от европейския бюджет по оперативна стратегия " Региони в напредък 2014-2020 година ". За строител след конкурс е избран  " Сливен Транспорт " ДЗЗД. Консорциумът е желан претендент за публични поръчки за строителство в общината под Сините камъни. И също толкоз постоянно обаче не може да се вмести в крайния срок за осъществяването им.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР