Повече от 3,3 млн. души дадоха своя глас по време

...
Повече от 3,3 млн. души дадоха своя глас по време
Коментари Харесай

Първи данни: Мнозинството иска независимост на Иракски Кюридстан

Повече от 3,3 млн. души дадоха своя глас по време на референдума за самостоятелност на Иракски Кюрдистан, който се организира в понеделник (25 септември) в самостоятелния район на иракската територия. Данните бяха предоставени на телевизия " Ас Сумария " от формалния представител на Върховната самостоятелна изборна комисия по изборите и референдумите Ширван Зарари.
По думите му " присъединяване във вота са взели 3 305 925 души ", които съставляват общо 72,16% от общо записаните гласоподаватели, съобщи БГНЕС.
Гласуването в референдума за независимостта на Иракски Кюрдистан завърши в понеделник в 19:00 локално време (което съответствува с българското). Както беше обявено преди този момент от изборната комисия, окончателните резултати от този плебисцит ще бъдат оповестени в границите на 72 часа.
Иракски Кюрдистан е неофициалното наименование на кюрдската самостоятелна област, която е със статут на необятна автономност на територията на Ирак съгласно Конституцията.
Решението за референдума бе взето едностранно от управлението на Кюрдската районна автономност. Бяха открити изборни секции в провинциите Ербил, Сулеймание и Дахук, в региона на Тузхурмат в провинция Салахаддин, в Ханекин в Дилая, в обитаемоте места Джелавла и Каратепе. Гласуване беше проведено и в провинция Киркук, която съгласно иракската конституция има противоречив статус. Освен това референдум се организира и в региони на провинция Найнава, които са освободени от ислямските терористи на ДАЕШ - Синджар, Махмур, Телкейф, Хамдание, Шейхан, Зуммар, Рабие, Немруд и Бартил.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР