Повече от 250 души са загинали при катастрофата на военнотранспортен

...
Повече от 250 души са загинали при катастрофата на военнотранспортен
Коментари Харесай

Над 250 са жертвите на самолетната катастрофа в Алжир

Повече от 250 души са починали при злополуката на военнотранспортен аероплан Ил-76 в Алжир, съобщи Би Би Си, цитирайки локалните медии.

Инцидентът се случи малко след излитането на самолета от летище на военновъздушната база в град Буфарик, което се намира на към 30 километра от столицата Алжир.

Самолетът е пътувал към град Башар в Югозападен Алжир, като съгласно представител на Гражданска отбрана той е би трябвало да направи междинно кацане в град Тиндуф, където живеят доста бежанци от противоречивата територия Западна Сахара.

Сред починалите е имало 25 души от подкрепяния от Алжир „ Фронт Полисарио ", който се бори за независимостта на  Западна Сахара от Мароко.

Местните малките екрани демонстрираха фрагменти от мястото на злополуката, на които се вижда дим, излизащ от останките на разрушилия се аероплан, и коли за спешна помощ, които транспортират ранените до болничното заведение.

Footage from the scene of military plane crash in Algeria, with reports saying at least 100 people may have died https://t.co/ByDhcsknvupic.twitter.com/DIeNt1SD8s

— BBC News (World) (@BBCWorld) April 11, 2018

Главният военнокомандващ на алжирската войска е разпоредил следствие на случая и е декларирал, че ще посети мястото на злополуката.

Подобен случай се случи и преди четири години, когато 77 души починаха при злополука на военнотранспортен аероплан в Алжир.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР